TSC O12
Unitas'30 O12
28-11-2015
1-2

Vandaag de voorlaatste wedstrijd uit naar TSC. Gezien de resultaten van vorige week, is het een wedstrijd voor spek en bonen. We staan 4e en blijven 4e. Of wij moeten dit en die andere ploeg moet dat halen, dan zouden we nog 3e kunnen worden. Dit hebben we natuurlijk niet tegen de jongens verteld.

We misten vandaag onze topscoorder Bram S. De beginopstelling: Finn in de goal, Yin, Lars, Bram O en Luan achterin, Boaz, Rick en Tobias op het middenveld en Joren, Nourdinne en Rik voorin. Bas en Daan begonnen als reserve.

Na 3 weken op kunstgras gevoetbald te hebben, was het weer wennen om tussen de echte polletjes te voetballen. Dit leverde veel net te zacht in de voeten gespeeld ballen op, waardoor de aanval vaak stokte. Achteraf gezien was de mooiste aanval al binnen 5 minuten voor ons. Over tig schijven werd de bal gecombineerd op en rond de 16, alleen de laatste oerknal op de goal bleef achterwege. Jammer.

Ik weet niet wat ik verder moet schrijven over de 1e helft, dus we gaan rusten met een 0-0.

In de 2e helft ging het al een stuk beter en de jongens hadden zelfs ontdekt, dat er in het voetbal ook een linkerkant is. Hier staat Daan die snelheid heeft en ook een goede voorzet. Hij werd ook 1x goed weggestuurd, zodat hij allen op de keeper af ging, maar de bal ging in het zijnet.

Toch kwam de 1e goal niet van links, maar van rechts. Bas gaf de bal goed voor, waarbij Joren het laatste tikje gaf op Tobias die goed afrondde. Een paar minuten later was het weer 1-1. Hier stond de grensrechter van Unitas’30 een beetje te slapen, want het was misschien wel buitenspel. 10 minuten later was hij wel wakker, maar toen had de scheidsrechter last van zijn nek blijkbaar, want hij wilde zijn hoofd niet naar de grensrechter draaien.

Maar we dwalen af. Bijna gelijk na de aftrap was er weer een aanval van Unitas’30 en ging de rechtshalf in de fout met een terugspeelbal op de keeper. Tobias was heel attent en onderschepte de bal en liet dit buitenkansje niet onbenut. 1-2.

Hierna werd er niet meer gescoord, zodat de eindstand 1-2 bleef. Volgende week beker tegen Frans Bauer.