Unitas'30 E1
Madese Boys E1
14-04-2012
4-2

Vandaag tegen reuzendoder Madese Boys, dat dit seizoen al won van JEKA en Terheijden, resp. de nummer 2 en 3 van de ranglijst.

In misschien wel de slechtste 30 minuten ooit, kwamen we vandaag met 0-2 achter. Was het de vrijdagavondtraining? Was het de drukke week met praktische elke dag wel een activiteit? Geen idee. Feit was wel dat de spelers van Unitas'30 E1 de eerste helft sporadisch een duel wonnen, zich volledig lieten afbluffen door Madese Boys en zelf ook amper gevaarlijk werden.

In de rust de inmiddels bekende donderspeech, alle neuzen dezelfde kant opgezet. Iedereen weet dat we goed kunnen voetballen dus kom op, laat het maar zien.

De boodschap werd goed opgepikt. Na vijf minuten kregen we een strafschop. Een schot van Ayman zeilde richting kruising maar werd met de handen geblokt door een verdediger van Madese Boys. Jim, op de trainingen uitgegroeid tot de penaltykoning, was koelbloedig en knalde de 1-2 tegen de touwen.

Kort daarna een prachtig staaltje combinatievoetbal waarbij volgens mij iedereen van het team bij betrokken was. Ayman gaf het laatste zetje en de gelijkmaker stond op het scorebord.

We drukten door en tien minuten later stond het 4-2. Eerst Mitchell die met zijn imposante passen door de defensie snelde, controle hield en scoorde. Daarna Desmond die een voorzet van Bas bij de tweede paal binnen kopte.

Enorm knap om na een kansloos lijkende uitgangspositie zo sterk terug te komen. De complimenten gaan ook uit naar Madese Boys / Girls, die ook een prima pot op de mat legden.

's Avonds met het oudervoetbal gaven de ouders en leiders - aangemoedigd door de jongens - het goede voorbeeld door de eerste plaats te behalen.

Dinsdag en donderdag weer trainen en dan volgende week naar Boeimeer.