Zaterdag 14 april 2012: Unitas’30 C4 – Jeka C5

Unitas'30 C4
JEKA C5
14-04-2012
3-1

Scheidsrechter:   ,
De spanning was van de gezichten af te lezen: wij gaan ervoor om de 2e plaats te behouden! Na wat kluitjesvoetbal begon de wedstrijd vorm te krijgen. Helaas was de eerste de beste kans voor Jeka meteen raak: een dieptepass werd door de snelle linkerspits opgepikt en die wist daar wel raad mee: 0 – 1. Maar Unitas’30 C4 was wakker en zette Jeka meer onder druk, wat resulteerde in een paar kansen maar helaas nog zonder resultaat. Af en toe kwam Jeka er gevaarlijk uit, maar door sterk verdedigen van Levi werd een 2e treffer verhinderd. Na een verre uittrap van Thijs kwam de bal bij Youri, maar zijn schot miste kracht. En we bleven aandringen. Vince kon net niet goed bij de bal na een scherpe voorzet van Amaar. Even later kwam hij wel aan de bal maar peerde de bal over het doel. Het veldoverwicht resulteerde in de verdiende gelijkmaker, toen Yuri goed doorkwam over links en de bal panklaar legde voor Darcy: 1 – 1. Na een afgeslagen corner schoot Yoshi over. Yuri brak weer door, maar vlak bij de achterlijn schoot hij in het zijnet. Vlak voorrust kwamen we op voorsprong, toen na een corner Stan de bal in de kluts over de doellijn prikte: 2 – 1.

De 2e helft begon levendig met dreiging aan twee kanten. Onze verdediging kwam onder druk, maar Dylan, Levi, Yoshi en Joëlle gaven geen krimp. En dan hebben we nog altijd Thijs, die de bal over de lat tikte. Aan de andere kant mikte Ties te hoog en miste Stan de precisie. Toch moesten we blijven opletten achterin en dat deed Thijs ook door goed uit te komen na een diepe bal. En toen beslisten we de wedstrijd: Ties stoomde op, bediende Yuri die de bal laag en scherp voorgaf en Thomas gleed de bal bij de 2e paal over de doellijn: 3 – 1.
Daarna ebde de scherpte een beetje weg en werd het spel wat onzorgvuldiger met onnodig balverlies tot gevolg. Maar Unitas’30 C4 herpakte zich. Vince ging diep en miste het doel net. Amaar en Darcy zetten een mooi één-tweetje op, maar het schot ging over.

Het was geen makkelijke wedstrijd, maar we wonnen wel! En dat is het verschil met voor de winterstop, toen we dit soort wedstrijden net verloren.
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven