-

Op 2e paasdag mochten we onze inhaalwedstrijd spelen bij Gastel. Het was een druilerige dag en het sportpark van Gastel lag er verlaten bij, we waren het enige wat op het programma stond op dit tijdstip.
We hadden weer maar net 11 man van ons eigen en een veteraan, Wiljan Huyben. De rest van ons elftal was weg, ziek, of op zoek naar eieren het was perslot van rekening toch Pasen niet waar.
Op bezoek bij Gastel krijg je altijd zo'n raar voorgevoel.
De wedstrijd begon een beetje hetzelfde als het weer, druilerig en slap. Na 7 min moest Sebas dus ook redding brengen. De spits van Gastel (Michel Smits) kwam alleen op Sebas af maar deze redde uitstekend. Later kwam ook de rechterspits van Gastel brij voor Sebas, deze kon het lobje nog net over het doel tillen. Het spel van ons was nog altijd gezapig en we moesten het dan ook hebben van wat countermogelijkheden. In de 30e min was er zo'n counter, na goed doorzetten van Daniel kwam de bal voor de voeten van de mee gelopen Sander die de bal feilloos binnen schoot. 0 – 1. In de 37e min was het Gastel dat de stand weer gelijk trok 1 – 1, nadat een middenvelder het halve veld over mocht steken zonder aangepakt te worden.
Verder bleef het vrij rustig tot de rust.
Na een slappe eerste helft gingen we de rust in voor ons thee kransje en wat slap geouwehoer (best gezellig toch alleen de paaskoekjes ontbraken nog).
Zoals de eerste helft begonnen we ook aan de tweede helft rustig aan en gebeurde er weinig. Na een minuut of 10 in de tweede helft begon de scheidsrechter (die van de bond had afgebeld, en dan krijg je er dus een van de thuis spelende vereniging...), die overigens tot dan toe uitstekend stond te fluiten, wat warrige beslissingen te nemen. Na een aantal van deze beslissingen werd het Frank te veel en attendeerde de scheidsrechter erop dat hij nu wel veel fouten ging maken. De scheidsrechter, vol begrip natuurlijk, reageerde uitdagend en gaf Frank een gele kaart. Deze werd met alle liefde aangenomen door Frank wat de scheidsrechter maar slecht kon waarderen. Even later ontsnapte Daniel aan de zijkant aan de verdediger maar hij werd vanachter, net buiten de 16, vakkundig neergelegd, wat een terechte gele kaart aan Gastel-zijde opleverde. Dat was meer dan de vrije trap van ons, want die smoorde in de kluwe van spelers. Waar wij ons bleven ergeren aan de belachelijke beslissingen van de scheidsrechter ("ik heb geen grensrechter nodig, ik beslis alles toch zelf") bleef Gastel koel (ervaringsdeskundigen waarschijnlijk), ontsnapte de spits van Gastel (Michel Smits), deze rondde fraai af met een lobje vanuit een onmogelijke hoek, met de rug naar het doel en een verdediger in zijn nek, 2-1. Van onze kant werd er nu meer en meer commentaar geleverd bij de beslissingen van de scheidsrechter, onder andere na een overduidelijke corner-situatie bij het Gastel-doel, zoals ook waargenomen en aangegeven door de lokale grensjager. Dit resulteerde in een gele kaart voor Michael, deze was het er nog niet mee eens en ging nog maar eens zijn zegje dan bij de scheidsrechter waarop de scheidsrechter helemaal door het lint ging en hem zijn tweede gele kaart toonde (?). Hem werd vriendelijk verzocht te vetrekken (nou heel vriendelijk was hij niet meer laten we het daar op houden). Nog geen 5 min. later beging Stefan een wat onbesuisde actie aan de zijlijn maar speelde de bal. Hierop kwam onze beste leidsman aangestormd en gaf hem direct de rode kaart. Stefan verontschuldigde zich bij de speler en wou het veld verlaten wat hem op een aantal verwensingen van de scheidrechter kwam te verstaan. Hierna was bij ons de maat vol was en we besloten om te vertrekken en niet verder meer te spelen. Zo konden wij en zeker ook de scheidsrechter zelf afkoelen.
Eindstand vermoedelijk 2 -1 (82 minuten gespeeld), rest van de gevolgen zien we dan wel weer. Gastel baalde dat er weer (derde keer dit seizoen?) een wedstrijd het einde niet gehaald werd. De spelers en begeleiding kunnen hier niets aan doen, het was een faire, sportieve wedstrijd die door de man met fluit volledig kapot werd gemaakt. Helaas hebben we die ervaring daar al eens vaker gehad......... Overigens, wij moeten door dat gemekker natuurlijk ook de hand in eigen boezem steken!