Virtus C3
Unitas'30 C3
07-04-2012
7-6

Dit weekend was Virtus onze tegenstander. Na op eigen wijze te hebben warmgelopen mochten we aftrappen op het hoofdveld in Zevenbergen.
Na 5 minuten was het raak, Jeroen was goed op dreef en verschalkte de complete verdediging 0-1. 2 minuten later was Virtus aan de beurt en Sander mocht de bal uit het net halen 1-1. Virtus had de smaak te pakken en zette ons zwaar onder druk. Na 20 minuten stond het al 4-1 voor Virtus. Maar Unitas bleef gewoon voetballen en liet zich niet van zijn stuk brengen. En dat we kunnen voetballen bewees de fraai opgezette aanval waarbij nagenoeg iedereen meedeed. Yusuf gaf de bal aan Shiran die met een goede pegel 4-2 maakte. 6 minuten later was het toch weer Virtus die even voetballes gaf door goed over te spelen en onze verdediging te kijk zette 5-2.
Na een half uur spelen een corner voor Unitas, de bal werd goed geplaatst voor het doel, maar hier was het erg druk. Uiteindelijk was het Wessel die scoorde.
Vlak voor rust was het Virtus die ons op bijna identieke wijze weer te kijk wist te zetten 6-3.
De regeltjes hierboven en de ruststand geven een vertekend beeld, want het ging goed gelijk op. Elke kans van Virtus was alleen direct raak.

De 2de helft zou voor ons worden. Al na een paar minuten was het Der Bomber die voor 6-4 zorgde. Virtus kwam er niet meer door. De aanvallers werden bij de middellijn al opgevangen en als ze al in de 16 kwamen dan zonder bal. Diverse corners (goed gegeven door Remco maar zelfs de lange mannen Mart en Wessel konden er net niet goed genoeg bij) en aanvallen van ons werden ook geblokt. Totdat er een mooie bal gegeven werd (ik dacht door Faisal) bij Jeroen terecht kwam die het doel wel wist te vinden 6-5.
Bij Virtus werd er nu druk geschoven en gewisseld, dit had direct resultaat. Door goed uitkomen van Sander werd erger voorkomen, maar de hierop volgende aanval was wel raak 7-5.
Een minuutje later waren wij weer aan de beurt en maakte Jeroen zijn 3de doelpunt van vandaag 7-6. De rest van de wedstrijd was voor ons. Uit een vrije trap werd er door Yusuf net naast geschoten en ook nog een keer op de paal.
Na het laatste fluitsignaal zat er niets anders op dan Virtus te feliciteren en te concluderen dat het ons niet meezat.