Unitas'30 E2
10-12-2011
2-3

De laatste uitwedstrijd dit jaar is een vriendschappelijke tegen DEVO E1. Het weer is vandaag prima. Geen regen en harde wind, een beetje fris misschien, maar in ieder geval wel met een lekker zonnetje.

Zonder de zieke Mohammed en Raoul starten we vandaag ongeconcentreerd en afwachtend. We missen de echte scherpte en de overtuiging om deze tegenstander vanaf de aftrap onze wil op te leggen. Na slap ingrijpen vlak voor het eigen doel kijken we na 2 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Na 7 minuten spelen staan we al met 2-0 achter (Wijze les: niet van de zijkant terugspelen op de keeper als je de bal ook naar voren kunt spelen. De kans dat de bal onderschept wordt, is heel groot!)

Daarna gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. We zetten echter nog steeds te weinig druk en laten de jongens van DEVO te veel voetballen. Ook hebben we weer moeite met het soms wat fysieke spel van de tweede jaar E-spelers van DEVO (er deed zelfs een D-speler mee).

Met iets meer felheid gaan we vervolgens wel op zoek naar een doelpunt. We krijgen twee prachtige kansen, maar het ontbreekt vlak voor de goal aan nauwkeurigheid en wat geluk.

In de eerste helft komen we ook nog een aantal keren goed weg bij afstandschoten van DEVO. De ruststand is 2-0.

Een peptalk in de rust is bittere noodzaak. Onze jongens starten de tweede helft met veel meer inzet en felheid. Een hoger baltempo, scherp zijn als een mes en meer samenspel maken onze tegenstander moe.
DEVO kan het steeds moeilijker belopen. Ibi draait zijn directe tegenstander enkele malen helmaal dol en uit een van die acties krijgt Jan de bal, die vervolgens de 1-2 scoort.

We krijgen een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, o.a. een bal op de paal, totdat Jan dan eindelijk de trekker overhaalt en de verdiende 2-2 maakt.
Als Sven N. daarna van afstand links onder in de hoek schiet is het feest compleet.

We kunnen zeer tevreden zijn over de tweede helft van de wedstrijd van vandaag. Complimenten aan de gehele ploeg. Van een 2-0 achterstand terugkomen tot een 2-3 voorsprong is grote klas