NIEUWJAARSWEDSTRIJD: KADERLEDEN VERLIEZEN NIPT VAN JO19-1: 2-7

06 januari 2020
www.unitas30.nl

Het leven zit vol tradities. Wat te zeggen van de jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd op de Lage Banken. Al decennia lang voetbalt daar op de eerste zondag van het nieuwe jaar een team van leiders/trainers tegen de jonge honden van de JO19-1 (in een recent verleden noemden we dat nog de A1). Zo ook dit jaar.


Coaches Robbie – Mourinho – van der Does en Leon – de generaal – de Bruijn waren al in september van vorig jaar begonnen met selecteren. Helaas moest publiekstrekker Cees van de Luijtgaarden wegens “een pijntje” afmelden. Toch wisten zij een gemêleerd gezelschap van zo’n 18 kaderleden bij elkaar te krijgen. Jong, belegen, oud: alle leeftijden stonden op het veld. Wat denkt u van illustere namen als Corné de Jong, Robert Scholtes, d’n Huijb, d’n Hult, Dave – ik ga niet opzij – Canjels en Bart van den Broek ? het rijk toegestroomde publiek wilde nog een keer genieten van deze iconen van weleer. Daarnaast stonden mannen als Adrie van Duuren, Edwin Boot, Jan-Pieter van Dijk, Michael van Hulst, Martin de Kinderen, Nicky Kiewit en Iwan Verburg aan de aftrap. Voor laatstgenoemde zaten interne scouts op de tribune. Dit naar aanleiding van zijn vlekkeloze performance in de wedstrijd van vorig jaar. Naar verluid hebben diverse seniorenteams interesse in de wederom foutloos spelende back. Het gezelschap werd gecompleteerd door wat jonge honden als Rick de Jong, Bjorn van Sundert, Amaar Nuur, Yanick “Vennie” de Weert en Riad Elloukmani.

Al jaren hebben de trainers van de A1 (JO19-1) moeite om 11 speelgerechtigde voetballers bij elkaar te krijgen. Zo niet dit jaar. Het regime van trainer Wesley Heijnen werpt vruchten af: maar liefst 4 wissels had hij beschikbaar! De boys stonden aan de aftrap zoals Max Verstappen dat al jaren doet met zijn racewagen: fit, fris en gretig. Heijnen hoefde zich hierom geen zorgen te maken.
 
Arbiter Kees – Makkelie – Halters begon traditiegetrouw 5 minuten te laat aan de wedstrijd en de mannekes van JO19-1 begonnen sterk. Fijngevoelig combinatievoetbal maakte dat na vijf minuten de 0-1 op het bord stond. Eerlijk is eerlijk: een prachtige goal van Ayman! In de 8e minuut brak Nicky Kiewit door op links. De jeugdige back van de JO19-1 was zichtbaar onder de indruk van zijn teamleider en kon niks anders doen dan een overtreding maken. Daar waar Kiwi valt, is de plek van de vrije trap en Halters besliste: vrije trap op de rand van de 16. Het publiek schreeuwde om een pienantie, maar Halters bleef bij zijn besluit. Nicky eiste de bal op (daar waar d’n Huijb graag had willen schieten). Bal in de muur en klaar. Voor rust prikte de JO19-1 er nog één bij. Saillant detail: net nadat Iwan Verburg was gewisseld… Eerder keurde Halters nog een goal af na aanwijzing van grensjager Van der Corput die op subtiele wijze zijn kennis van de buitenspelregel toepaste.
 
Na de thee denderde de JO19-1 door (4 verse jonge gasten er in). Na een kwartier stond er al 0-6 op het scorebord. Totdat Riad zich een keertje kwaad maakte. Hij passeerde 7 tegenstanders en schoot de bal koel in de linker-onderhoek: 1-6. Na het inbrengen in de laatste minuut van alle wisselspelers van de kaderleden (we speelden korte tijd met 17 man), viel ook nog de 2-6. De JO19-1 liet daarna nog even merken dat er met hen niet te sollen valt: na een serieuze solo van Mitchell (het leek wel of ‘ie op de brommer was), zetten zij de 2-7 op het bord.
 

Het was weer een leuke wedstrijd. Naderhand werd in de derde helft (tijdens de even zo traditionele nieuwjaarsreceptie) nog eens nagepraat over deze enerverende partij. Het was nog lang gezellig in de kantine!
 

Tot volgend jaar!


 
Met het beëindigen van het seizoen is er voor een aantal vrijwilligers binnen Voetbalzaken ook een einde gekomen aan de vaak… Meer >
 
De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat… Meer >
 
Op 16 mei 2020 was het dan zover. Eerder hadden we het besluit moeten nemen dat de voetbalquiz in de kantine geen doorgang kon vinden.… Meer >
 
Beste Unitassers, Sinds de bekendmaking van de versoepeling van maatregelen door onze regering, zijn wij aan de slag gegaan om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20-08-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-12-2017 Meer >
 
 
 
28-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-05-2016 Meer >
 
 
 
Terug naar boven