Unitas'30 D9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
28-03-2015 08:30 Boeimeer D5 Unitas'30 D9 Sprenkels, R.L.J. 3-3

Ieder punt verdient een verhaal ...

Vorig weekeinde was het weekeinde van bijna ... tot vlak voor tijd stonden we voor, maar helaas ging het in de laatste minuten van de tweede helft mis. TVC de punten, wij de complimenten. Zelfs de coaches van TVC gaven aan dat ze onverdiend gewonnen hadden.

Danny paste meteen het trainingsschema aan, er werd meer getraind op conditie. En het heeft het gewenste effect gehad.

Door afmeldingen van Erik, Mateusz, Niels en Sem stonden we met elf man. We gingen van start in onze 4-4-2 met ruit op het middenveld. Cristian in de goal, Jochem - Daniel - Kevin - Damiën in de verdediging. Milan - Martijn (verdedigend) - Tijn ( aanvallend) - Dennis als middenveld. Voorin begonnen we met het koppel Pieke en Ralph (aanvoerder).

Aanvang van de wedstrijd was om 08.30 uur en als al snel maakte Boeimeer de 1-0. Toen werden we wakker en begonnen we goed te voetballen. Helaas maakte Boeimeer uit een tegenaanval een best wel mooi doelpunt, 2-0. Maar we gingen onverstoorbaar door met goed voetballen, goed overspelen over de vleugels en elkaar continu opzoeken.

De druk werd groter en Boeimeer leek één van onze aanvallen af te slaan, maar bij de verdediger van Boeimeer gaf een mooie assist op Pieke. Pieke kon nu vrij doorlopen op de keeper en schoof de 2-1 binnen. Dit was uiteindelijk ook de ruststand.

In de rust een kleine omzetting tussen Dennis, Ralph en Tijn voor een nog betere veldbezetting. Boeimeer mocht aftrappen, maar raakte als snel de bal kwijt aan een ontketend Unitas. Mooie aanval tussen Ralph en Tijn die eindigde bij Martijn op de rand van de 16. Martijn aarzelde niet en plaatste de bal beheerst in de kruising. 2-2 en Boeimeer mocht in 3 minuten 2x aftrappen :-).

De tweede helft kenmerkte zich door een sterk Unitas waarbij Boeimeer enkele keren gevaarlijk uitkwam. Één van deze aanvallen eindigde in een corner voor Boeimeer. De corner kreeg onze verdediging niet goed weg en in een wirwar van benen schoot Boeimeer de 3-2 binnen.

En toen gingen de kopjes gelukkig NIET hangen, De boys van de D9 gingen onverstoorbaar op zoek naar de gelijkmaker. Dennis haakte in de 2e helft af vanwege een blessure, dus moesten we met z'n tienen de klus klaren.

En hoe, een mooie aanval op links tussen Milan en Pieke. De bal kwam goed voor richting de goal, de keeper tikte de bal omhoog maar lande voor het lege doel. Daar was Milan slim doorgelopen en hij tikte beheerst de 3-3 in de lege goal.

Na de 3-3 nog goed voetbal laten zien, enkele kansjes gehad. Maar dit punt voelt als een overwinning. Trots op jullie mannen!

Volgende week uit naar Baronie D11, we trekken gewoon de lijn van de laatste weken door en misschien eindigen we dan nog wel bij de ....

Door: Sander Witteveen , 29-03-2015 00:00