Unitas'30 E5

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
25-04-2015 11:00 Veerse Boys E2 Unitas'30 E5 3-10

E5 kampioen 3e klasse

Vandaag de grote dag, de dag om bij winst kampioen te kunnen worden. Er moest wel eerst even afgerekend worden met Veerse Boys. Thuis heeft de E5 maar ternauwernood van dit team weten te winnen. Dus er wachtte een zware dobber voor E5. De jongens van E5 wisten natuurlijk ook wel er gewonnen moest worden van deze toch wel lastige tegenstander. De spanning was dan natuurlijk ook best aanwezig bij de jongens van E5.

Die spanning was dan ook goed te zien in de 1e helft. Het veldspel was dan misschien aan unitas-zijde beter, maar VB mocht als eerste scoren, 1-0. Ai wat een tegenvaller. E5 bleef echter doorgaan met goed voetbal en daar was eindelijk Finley die E5 op gelijke hoogte bracht met een goed afstandschot,1-1. Door enig concentratie verlies werden er toch wat foutjes gemaakt door E5 die ze normaal gesproken niet maken. Hier kon VB goed van profiteren en strafte deze dan ook genadeloos af, hup 2-1 achter. Maar E5 bleef erin geloven vanwege het goede samenspel. Tygo kreeg na een goede aanval de bal prima voor zijn voeten en mocht E5 opnieuw naast VB schieten ha 2-2. Lang kon E5 daar niet van profiteren want de spits van VB schoot na wederom een foutje keurig de 3-2 binnen. Het zal toch niet waar zijn, weer op achterstand tijdens de rust.
De 2e helft het zelfde spelbeeld, E5 goed combinerend en mooie aanvallen werden er op gezet. Op links stoof Rick weer eens weg en passte keurig op de vrijlopende Floris die E5 voor de 3e keer op gelijke hoogte bracht, 3-3. Hierna ging het allemaal erg snel want bij VB was er schijnbaar mentaal iets geknakt. Na een mooie pass vanaf links mocht Lars keurig aannemen en E5 naar die verdiende voorsprong schieten, zo 3-4. Na een corner mocht Sky de 3-5 binnen schieten, zo dat gaat lekker snel. Toch bleef VB standhouden met diverse aanvallen, maar gelukkig hebben we nog altijd Roman die met zijn prima reddingen er voor zorgde dat VB niet meer scoorde. Ook Tim S. deed het weer prima als rechtsachter, ondanks zijn blessure, en hield de deur achterin goed dicht. Opnieuw was daar Floris die via een mooie aanval met Tim J. de 3-6 binnen legde. Ja, nu kan het niet meer fout gaan voor E5. Daarna mocht ook Tim J. weer zijn doelpuntje meepikken 3-7. Darko mocht na een reserve beurt weer invallen, maar werd meteen weer neergesabeld door VB, zodat hij er gelijk weer uit kon. Wat een pech zeg. Opnieuw Floris die weer scoorde 3-8. Ook Sky schoot met een geweldig afstandsschot de bal over de keeper zo het netje in, hup 3-9. Uiteindelijk mocht onze vrije trappen specialist Tygo de uiteindelijke stand op 3-10 brengen. E5, van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap, jullie hebben het dik verdiend.
Door: Michel van Ham , 25-04-2015 00:00