Unitas’30 1 en Virtus delen de punten

Zondagmiddag speelden Unitas’30 1 en Virtus 1 in de strijd om afscheid te nemen van de onderste plaatsen. Met het 2-2 gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Alle goals vielen in de eerste helft, waarna Unitas’30 in de tweede helft verzuimde de overwinning binnen te halen.

Voor beide teams was het belang van deze ontmoeting voornaam. Zowel Virtus als Unitas’30 verloren hun eerste drie wedstrijden van de competitie en behaalden vorige speelronde hun eerste punt.

Na ruim tien minuten viel de eerste goal te noteren. Virtus profiteerde van een misverstand in de Leurse verdediging en kwam aan de leiding. Unitas’30 reageerde kordaat en kwam door een droge knal van Danny Lauwen op gelijke hoogte, na goed voorbereidend werk van Matthijs Broos. Virtus leek weer op voorsprong te komen, maar de Zevenbergse treffer werd afgekeurd wegens een aanvallende duwfout. Even later was het weer raak, dit keer zonder overtreding. Virtus kwam op 1-2. Unitas’30 zocht hierna de aanval en kwam tien minuten voor rust weer op gelijke hoogte. Danny Lauwen kopte fraai raak na een voorzet van Cas Nooren.

In de tweede helft begon Unitas’30 sterk met behoorlijke kansen voor Danny Lauwen en Matthijs Broos. Na de dubbele wissel (Roman Witting en Gino Spahic kwamen in het veld) ging Unitas’30 vol voor de aanval en weer kwamen er kansen. Roman Witting werd onderuit getrokken in de zestien, maar te licht voor een strafschop. De grootste kans was voor Danny Lauwen. Zijn inzet, na een goede actie van Sven Goetstouwers, ging echter huizenhoog over.

Zo bleven beide ploegen steken op een gelijkspel, waar ze op de ranglijst op dit moment weinig mee opschieten.

Volgende week moet Unitas’30 op bezoek bij het sterk presterende SC Gastel, dat vandaag nipt met 4-3 verloor van Cluzona. Tot dan!