Eerste 3 punten voor Unitas’30 JO16-2 tegen Moerse Boys JO16-1

Moerse Boys JO16-1
Unitas'30 JO16-2
15-02-2020
1 - 4

Scheidsrechter:   R. (Rinus) Naalden
Na een wat stroeve start tegen Chaam JO16-1 en stond vandaag voor Unitas’30 JO16-2 de tweede voorjaarscompetitie wedstrijd op het programma uit tegen Moerse Boys JO16-1. Het bleek dat Moerse Boys zich zelf omgedoopt had van JO17 naar JO16, in een poging meer gelijkwaardige wedstrijden voor het jonge team uit Zundert te krijgen.

Hoewel het organisatorisch niet helemaal goed ging bij Moerse Boys: geen vrije kleedkamer, spelen op het trainingsveld zonder dug-out en een bezet veld tijdens de warming up, was de sfeer er wel gemoedelijk.

Vanaf de aftrap bleek Unitas’30 JO16-2 de sterkere ploeg. Maar de wind en het veld maakte het onze toppers niet al te makkelijk om te scoren. Ook de keeper van Moerse Boys deed erg goed zijn best om te voorkomen dat wij gingen scoren.

Maar na een kwartier kwamen we toch op de verdiende voorsprong: 0-1. Het spelbeeld daarna veranderde niet. Met een fraai schot onhoudbaar voor de goede keeper kwamen we 0-2. In de 30e minuut, was er enige verwarring achterin waarvan Moerse Boys profiteerde en de 1-2 maakte.
Het scheelde zelfs niet veel of ze hadden voor rust 2-2 kunnen maken. Maar goed keepers werk voorkwam dit.

Na rust kwam Moerse Boys er eigenlijk niet meer aan te pas. Er werd beter overgespeeld en we wisten de voorsprong uit te breiden tot 1-4. Man of the Match van Moerse Boys was de keeper. Hij heeft wel veel goede reddingen gemaakt.

Al met al heeft Moerse Boys een verstandige keuze gemaakt naar de JO16 competitie te gaan en hopen we dat ze nog een aantal gelijkwaardige wedstrijden zullen krijgen.
Unitas’30 JO16-2 speelde vandaag sterk, hopelijk zet dit zich door in het vervolg van de competitie.
 

Verslagen

Terug naar boven