Duiveland JO9-1
Unitas'30 JO9-3
08-02-2020
8-4

Na de overwinning van de vorige week moeten de sterren van Unitas’30 Jo9-3 uit naar het altijd lastige s.v. Duiveland. Na een reis van bijna een uur naar Oosterland en een warme chocolademelk traden de spelers het veld op. S.v. Duiveland had net als Jo9-3 de eerste wedstrijd gewonnen alleen dan met bijna 25 verschil. Gezien S.v. Duiveland maar 2 pupillenteams beschikt speelde er aantal grote jongens mee die zeker op een hoger niveau mee kunnen spelen. Aanvoerder Levi wisselde nog een vaantje en moedigde zijn team nog even aan. De wedstrijd begon in het voordeel van Jo9-3. Er werd goed gevoetbald en de kansen waren voor het uit-team. Bram kreeg de vrije rol achterin en voetballend werd de aanval opgezet. Coert en Binck op de vleugels maakten het veld breed bij balbezit en bij balverlies knepen ze goed dicht. Devran speelde Coert vrij die zijn poging op het aluminium zag belanden. In de loop van de wedstrijd gebeurde dat nog 4 keer. Siem counterde gevaarlijk uit en schoot strak in de korte hoek maar de keeper was alert. Achterin bleven de jongens van Ahmet geconcentreerd voetballen waardoor keeper Levi een makkelijke ochtend leek te hebben. Poging van afstand werd goed gestopt door Levi en voordat de aanvaller de bal kon binnen tikken had hij de bal klem. De dappere Niek ging het duel aan met de kampvechter Goliath en zette Binck weer in de aanval. Binck schoot in de verre hoek maar op een wonderbaarlijke manier wist de keeper nog de bal te raken. De corners werden niet goed benut. De ballen eindigden vele malen in het zijnet. Devran maakte nog een mooie Zidane draai maar kreeg daarna geen schietkans. De eerste pauze was aangebroken en er was onrust aan de Zeeuwse kant. Hoelang zou het beschermengeltje nog op de schouder van de keeper blijven. Het tweede kwart begon wel evenwichtig. De eerste kans gaf Unitas’30 Jo9-3 zelf maar aan de tegenstanders. Klungelig uitverdedigen door het midden werd meteen afgestraft door het thuisteam. 1-0. Hierna volgde er weer een berg met kansen voor de bezoekers uit Etten-Leur. Maar de bal ging er maar niet in. S.V. Duiveland kwam hierdoor beter in het spel en de 2-0 en 3-0 vlogen er wel makkelijk in. De 3-0 was op rekening van trainer Ahmet. Wisselen tijdens een balverlies was niet handig. Voor de verandering raakte Tobias ook nog eens de lat. De 1e helft was al voorbij. Maar helaas merkte de spelbegeleider dat pas op na de 4-0 in de 5e minuut van de verlenging. Na de rust was het weer één richtingsverkeer in het voordeel van Unitas’30 Jo9-3. Siem schoot de bal netjes over de keeper en de 1-4 gaf weer hoop. Niet veel later besloot de ijzersterke speler van het thuisteam om vanaf eigenhelft de bal in de kruising te schieten.5-1. Coert werd goed ingespeeld door Niek. De linkspoot wist het net te vinden.5-2. Tobias raakte de bal half maar het geluk mocht ook een keer in het voordeel van het uit team zijn. 5-3. De trainer van S.v. Duiveland stopte meteen zijn grote jongens weer het veld in. Na paar schoten van afstand en rebound ballen stond de 8-3 op het scorebord. Verdediger Bram stopte goed de pogingen van de aanvallers maar de ballen kwam weer bij een andere aanvaller. Siem maakte nog een nette treffer van afstand en bepaalde de eindscore van 8-4. Ondanks de uitslag was iedereen trots op de toppertjes. De kinderen verlieten het sportcomplex met een opgeheven hoofd, de moeders met heesheid en de vaders met piepende oren.