Roosendaal JO9-3
01-02-2020
5-2

Scheidsrechter:   Spelbegeleider/Ouder (S)
De transferperiode was afgesloten en de selectie van jo9-3 is nog intact. Na een succesvolle najaar-competitie is Unitas Jo9-3 ingedeeld in een sterkere competitie. Na een succesvolle winterkamp in Oostenrijk en paar oefenwedstrijden mocht vandaag de competitie aanvangen. Vandaag stond de wedstrijd tegen Roosendaal jo9-3 op het programma. De toss werd gedaan door aanvoerder Coert. De weeromstandigheden op de Lage Banken waren niet verkeerd om te voetballen. Beetje koud maar wel gelukkig droog. Goed om te zien dat er aantal opa’s aanwezig zijn om de kleinkinderen te motiveren. Trainer Ahmet koos voor een andere opstelling waarbij Siem meer een verdedigende rol kreeg aan de rechterkant. Het was wennen aan de nieuwe opstelling en dat bleek ook gezien het heel lang 0-0 bleef. Binck en Coert zorgden voor dreiging vanuit de flanken maar waren ongelukkig in het afmaken van de kansen. Niek wilde zijn goede prestaties van de oefenpotjes voortzetten en gezien hij op meerdere posities inzetbaar is, is dat alleen maar mooi meegenomen voor de trainer. De kansen waren voor de beide teams maar uiteindelijk wist Devran de voorzet van Siem binnen te koppen.1-0. Roosendaal zette paar gevaarlijke acties op maar de succesvolle keeper Levi kwam steeds goed uit zijn goal en voorkwam de gelijkmaker. Bram liet zien waar de trainer op hamerde op de trainingen. Aannemen openen doorspelen. Steeds wist hij de bal naar de 2e linie te spelen waardoor het team weer een aanval kon opzetten. Tobias zette een aanval op en speelde goed over naar Devran die wegdraaide van de tegenstander en met zijn links in de verre hoek de 2-0 maakte. Twee minuten later maakte Devran een kopie doelpunt met zijn linkerbeen. 3-0. De linksback van Roosendaal was vermoeid door de steeds goed opkomende Siem te verdedigen die Binck goed ondersteunde aan de rechterkant. De tweede helft begon Roosendaal sterker. Tobias en Niek begonnen defensiever waardoor er geen gaten achterin kwamen bij Unitas Jo9-3. Levi ving de bal goed uit de lucht van een corner en hervatte het spel zo snel dat Binck de achterlijn kon halen. Dankzij een goede voorzet van Binck maakte Devran de 4-0 met zijn knie. Opa Aksoy werd getrakteerd op spektakel. Roosendaal kwam steeds gevaarlijk en de 4-1 was een feit. Niet veel later rolde de bal voor de 2e keer in het netje van Unitas ’30 jo9-3. 4-2. Zou het dan toch nog spannend worden? Tobias zette een tandje bij en zat feller op de tegenstander waardoor het thuisteam meer balbezit had. Levi maakte een schitterende redding en ook Opa van Levi mocht supertrots zijn op zijn kleinkind. Coert beloonde zijn goede inzet met de 5-2. De ervaren linkspoot werd goed ingespeeld door Niek en schoot de bal in de lucht in de verre hoek.
Na de wedstrijd stond Bram de journalisten te woord: ‘’We moeten 40 minuten lang geconcentreerd blijven voetballen anders word je op dit niveau afgestraft. We zijn blij met de overwinning. Nu op naar de volgende wedstrijd’’