Unitas’30 JO16-2 wint laatste wedstrijd van het seizoen tegen Irene’58 JO16-1

Irene'58 JO16-1
14-12-2019
3 - 2

Scheidsrechter:   R. (Robert) Eikhout
Vandaag staat er voor Unitas’30 JO16-2 de laatste competitie wedstrijd van het najaar seizoen thuis tegen Irene’58 JO16-1 op het programma.
Gezien het debacle van vorige week tegen de nummer laatst in de competitie, hadden de jongens deze wedstrijd iets goed te maken.

Het weer zat in de 1e helft nog erg mee. De wind stond half in de rug en Unitas’30 JO16-2 voelde zich zichtbaar sterk en deed zeker niet onder voor Irene. Er heerste duidelijk een positieve vibe in het team. Langzaam maar zeker waren we het betere team op het veld en gaven we geen kans weg.
De eerste kansjes begonnen te komen en in de 9e minuut werd het goede spel beloond met een goal 1-0. Deze goal was verdiend en stimuleerde iedereen nog meer om het goede spel door te zetten. In tegenstelling tot vorige week werd er goed gecombineerd, de passen kwamen aan en werd er positief gecoached. Het was een genot om dit langs de lijn mee te maken.
In de 21e e 25e minuut werd de voorsprong nog meer vergroot naar 3-0. Irene was niet geheel kansloos, maar kon onze verdediging niet goed doorbreken. Toch wisten ze uit een corner in de 35e minuut de 3-1 te maken.
Zo gingen we met een goed gevoel de rust in. Vanwege het wind voordeel in de eerste helft, was iedereen gewaarschuwd om de tegenstander op tijd onder druk te zetten.

Zo gezegd zo gedaan. Irene kon de tweede helft het veld overwicht niet echt overnemen, al werden ze wel iets gevaarlijker. Maar ook Unitas creerde nog kansen, die er helaas niet in gingen. 5 minuten voor het einde wist Irene dan toch nog de aansluiter de maken, waardoor het nog even heel spannend had kunnen worden. Maar de spelers van Irene baalden meer van de achterstand dan dat ze echt konden aandringen. Dus lukte het ons om het seizoen af te sluiten met een mooie 3-2 overwinning.