Jo9-3 met losse heupen naar de overwinning

Unitas'30 JO9-3
VVR JO9-2
07-12-2019
9-0

Het weer was absoluut niet verkeerd op de Lage Banken waar Unitas Jo9-3 als gastheer moet optreden voor de gasten uit Rijsbergen. VVR was eerder ook een tegenstander in de bekercompetitie waar Unitas’30 Jo9-3 de lakens uitdeelde. De wedstrijd eindigde 0-17 in het voordeel van de sterren van de Leur. Alle spelers stonden op het wedstrijdformulier dus geen blessures en schorsingen gelukkig. Aanvoerder Bram liep als eerste uit de catacombe. Met trots droeg hij de aanvoerdersband ter ere van Oma. Helaas is oma paar dagen geleden komen te overlijden. De talentvolle verdediger en leider Max wilden hun team niet in de steeklaten wat enorm gewaardeerd wordt. Hierbij wensen we alle naasten veel sterkte met dit verlies.
De wedstrijd begon evenwichtig. Duidelijk was dat VVR enorm gegroeid is vergeleken het voetbal wat begin van het seizoen gespeeld werd. Bram begon Linksbuiten en combineerde goed met Niek maar een doelpunt bleef uit. Siem speelde vanuit achter zeer solide en voorkwam paar gevaarlijke aanvallen. Siem was nog wel ziekjes maar had nog genoeg power om een wedstrijd te spelen. Het bleef lang 0-0 totdat Tobias netjes de bal in de verre hoek wist te schuiven.1-0. Coert mocht de taken achterin overnemen wat hij niet gewend is. De linkspoot voerde netjes zijn taken uit. VVR probeerde paar keer van afstand maar de ervaren doelman Levi wist zijn doel schoon te houden. De tweede kwart werd er beter gevoetbald door het thuisteam. Binck voerde een nette 1-2tje uit met Devran en scoorde de 2-0.De spelers hadden onderling afgesproken dat ze massaal naar trainer Ahmet zouden afstormen na een doelpunt. Binck zorgde er ook voor dat Siem gevaarlijk kon worden via rechts en de 3-0 was een feit. Niek schoot een moeilijke bal in één keer op de slof richting het doel maar helaas zag hij zijn bal niet in het net belanden. Geweldig driehoekje tussen Tobias , Niek en Bram kwam de bal uiteindelijk bij Binck die de 4-0 op het scoreboard zette.
Tijdens de rust was het publiek massaal weg om foto’s te kopen in de kantine. Er was tenslotte veel animo voor de foto’s en gezien ze beperkt bedrukt zijn kon je er maar niet vroeg genoeg bij zijn. Siem zette zijn team op 5-0 voorsprong met een afstandsschot die via de paal achter de keeper terecht kwam. Devran kreeg een vrije kans en mocht kiezen met welke been hij de doelpunt mocht maken.6-0. Minuut later kon Devran de 7-0 maken maar koos ervoor om Binck in te spelen die er beter voor stond.7-0. Binck was niet te stoppen en met een streep wist hij de bal in de rechterhoek te plaatsen.8-0. Op het door ASC Bergen op Zoom gesponsorde scoreboard kwam uiteindelijk 9-0 te staan door Siem die hierdoor ook een hattrick op zijn naam had staan.
Na de wedstrijd werd de ‘dame tu cosita’ dans uitgevoerd gezamenlijk voor het publiek. Als de kinderen maar niet de betekenis gaan uitzoeken van de songtekst!