Unitas’30 JO16-2 wint gelijkwaardig duel tegen Steenbergen JO16-1

Steenbergen JO16-1
23-11-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   T. (Thomas) Klaassen
Vandaag staat er voor Unitas’30 JO16-2 een competitiewedstrijd thuis tegen Steenbergen JO16-1 op het programma.
Op basis van vorige uitslagen en de stand in de competitie zou deze tegenstander te kloppen zijn. Maar in voetbal is alles mogelijk. Dus om de punten in Etten-Leur te houden zou er flink gewerkt moeten worden.

Maar het was Steenbergen dat de eerste 10 minuten beter uit de startblokken kwam. De oorzaak daarvan werd gevonden en Unitas'30 paste zich hierna aan. Vanaf dat moment was de wedstrijd in balans. Iedereen speelde met volle en sportieve inzet. Maar er werd wel erg slordig gevoetbald. Dus veel onnodig balverlies. Aan het spel van Steenbergen was helemaal niet te zien dat ze zo laag staan in de competitie. Beide partijen creerden wat kansjes, maar die gingen er niet in. Bij de rust was het daarom nog steeds 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Het was een echte gelijkwaardige sportieve wedstrijd, met slordig voetbal. Beide partijen begonnen grotere kansen te creëren. Deze belandden echter tegen de lat of gingen net langs. Tot in de 60e minuut. Vanaf 16-20 meter van de goal schoot onze spits de bal uit een draai rechts hoog in de goal en verraste daarmee de lange keeper van Steenbergen: 1-0.
Daarna kregen beide partijen nog meer kansen, de grootste van Steenbergen was onderkant lat, en Unitas’30 schoot 2x vlak voor de goal over of naast. Omdat er verder geen goals meer vielen, bleef de stand daarmee op 1-0.

Een mooie overwinning voor Unitas’30 JO16-2 in een gelijkwaardige sportieve wedstrijd.