Unitas’30 JO16-2 speelt goed, maar krijgt lesje in effectiviteit.

Madese Boys JO16-1
Unitas'30 JO16-2
02-11-2019
3 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag staat er voor Unitas’30 JO16-2 een competitiewedstrijd uit tegen Madese Boys JO16-1 op het programma.
We zouden oorspronkelijk op gras voetballen, maar ivm de regen die was gevallen, mochten wij in de zonneschijn op het mooie kunstgrasveld van Madese Boys spelen.

Vanaf het fluit signaal was iedereen goed gefocusseerd en toonde goede inzet. Unitas had het veldoverwicht en het was wachten op de 0-1, die na 15 minuten op het virtuele score bord kwam. Daarna bleef Unitas’30 JO16-2 goed druk zetten. Maar werd even wakker geschut toen een slechte doeltrap in de voeten van de tegenstander kwam. Goed keepers werk zorgde er voor dat de bal niet in de goal maar op de lat belande. Hierna werd de orde op het veld weer hersteld. Helaas moest onze spits na 25 minuten het veld verlaten, omdat hij ongelukkig op zijn schouder was terecht gekomen.

Iets later schoten wij vanaf 20 meter op de lat van Madese Boys. En in de 38e minuut maakten we de verdiende 2-0. De buit leek binnen en de aandacht verslapte iets. Maar niet bij Madese Boys zij wisten vlak voor rust hun grote snelle middenvelder de diepte in te sturen en die maakte fraai de 2-1.

Na de rust kwam Madese Boys gesterkt uit de start blokken. Met wat duw en trekwerk wisten ze de bal in de eerste minuut te veroveren en uit de voorzet werd de 2-2 gescoord. Dit was natuurlijk erg zuur voor ons. Maar het hoort bij voetbal. Nadat een paar minuten waren we over de domper heen. We wisten zelfs na een actie bij de achterlijn te scoren, maar deze goal werd afgekeurd, omdat de bal over de achterlijn was geweest. Daarna had Unitas’30 nog steeds de lichte overhand op de wedstrijd. Maar het is natuurlijk altijd uitkijken geblazen, vooral omdat Madese Boys twee sterke snelle spelers had. Wat in de voetballerij wel eens vaker gebeurd, gebeurde vandaag ook: Ondanks het veld overwicht, wisten we niet meer te scoren. Maar Madese Boys kreeg nog een kans uit een mooie counter combinatie en maakte deze fraai af. 3-2. Dit was ook de eindstand.

Over de hele wedstrijd gezien, hebben we een lesje in effectiviteit gekregen. Madese Boys had namelijk 4 kansen gekregen en 3 goals gescoord. Toch zijn we trots op onze toppers, want ze hadden het veld overwicht en veel meer kansen gecreëerd. Nu alleen er nog voor zorgen dat ze wat effectiever worden.
 

Verslagen

Terug naar boven