Unitas’30 JO16-2 na de herfst vakantie goed van start

Beek Vooruit JO16-2
Unitas'30 JO16-2
26-10-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   K.H. (Klaas) Wijnsma
Vandaag staat er voor Unitas’30 JO16-2 een competitiewedstrijd tegen een goede bekende op het programma: uit tegen Beek Vooruit JO16-2.
Een aantal spelers zijn goede vrienden van elkaar. De bekerwedstrijd aan het begin van het seizoen was een spannende gelijkwaardige wedstrijd die in 3-3 eindigde. Daar komt nog bij dat we in de herfstvakantieweekenden niet gevoetbald hadden. Dus iedereen had er vandaag enorm veel zin in.

Dat was meteen duidelijk vanaf het fluitsignaal. Unitas’30 JO16-2 had het overwicht en wist Beek Vooruit JO16-2 bij bal bezit goed onderdruk te zetten. Er werden mooie acties gemaakt en kruispasses geven die tot goede kansen leiden, Maar het was een stooractie in de opbouw van Beek Vooruit door een van onze spitsen, die uiteindelijk tot de op dat moment verdiende 1-0 leidde.

Beek Vooruit kon in de eerste helft maar moeilijk door onze verdediging komen en was het meest gevaarlijk vanuit hoekschoppen. Gelukkig gingen deze er niet in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. Beek Vooruit kwam dichter bij de 16 meter lijn, maar onze toppers wisten met man en macht de bal uiteindelijk uit te verdedigen. Zelf creerden we ook nog wel kansen, de grootste was toch wel een mooie diepte pass op de spits die vrij liep, maar helaas werd deze kans afgefloten door een eerdere overtreding van Beek Vooruit. Iedereen op het veld, zowel Beek Vooruit als Unitas’30 JO16-2 gaf zich voor de volle 100 procent, maar wel op een faire manier. Maar wat er ook gebeurde de stand bleef 0-1. En de 3 punten konden we dus mee naar huis nemen.

Terugkijkend was het wederom een mooie gelijkwaardige wedstrijd. Trots op de inzet van iedereen en ook op de groei die het team nog steeds laat zien. Het lijkt er op dat met uitzondering van TVC, alle tegenstanders gelijkwaardig zijn. Dus we hebben nog mooie wedstrijden in het verschiet.
Het enige minpuntje van de dag was dat onze laatste man vlak voor tijd met een spierblessure uitviel. We wensen hem beterschap en hopelijk valt het mee.
 

Verslagen

Terug naar boven