Unitas'30 JO9-3
19-10-2019
3-2

19 oktober 2019
Heel de week werd er met spanning gewacht op deze kraker in de tweede ronde van de beker. Op een frisse en natte herfstochtend moesten de mannen van Unitas jo9-3 uit naar SC Gastel. SC Gastel bekerde door ten koste van Jo9-2 van Unitas’30. Dus alles behalve makkelijk zou het worden. Donderdag werd er nog extra half uur getraind en de vraag was of Unitas Jo9-3 hoofd boven water kon houden tegen een sterke 2e klasser! Unitas jo9-3 speelt zelf 3e klasse waar alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen werd. Unitas jo9-3 moest het doen zonder Tobias die een weekend weg was.
Bij de warming up viel op dat SC Gastel enkele dispensatie spelers zou opstellen. Trainer Ahmet werd door de trainer van Jo9-2 al ingefluisterd dat ze fysiek sterk zijn. Aanvoerder Binck schreeuwde de ‘’cim-bom-bom’’ jel uit en zette zijn team scherp. Er werd gekozen voor een verdedigende opstelling. De eerste 5 minuten bleef het 0-0 en dat was ook de doelstelling van de technische staf. De jongens hadden moeite met de fysiek sterke tegenstander. De kansen kwamen voor de thuisploeg maar keeper Levi voorkwam de achterstand. Na 6 minuten spelen viel dan toch de 1-0 door een afstandsschot. Na de 1-0 begon Unitas’30 jo9-3 eindelijk beetje los te komen. Coert schoot met zijn minder sterke been op de paal. Devran kreeg nog een halve kans maar raakte de bal niet goed. De 2e kwart werd er iets meer voor de aanval gekozen. Siem durfde meer aan de rechterkant op te komen. Niek was gelukkig helemaal hersteld maar miste wel wedstrijdritme. Klungelig uitverdedigen kostte de 2-0. Unitas jo9-3 was helemaal de kluts kwijt en het liefst wilde Ahmet een time-out inlassen. Van afstand werd ook de 3-0 gemaakt waar Levi niets aan kon doen.

De tweede helft praatte Ahmet de spelers bij dat ze ook hun fysiek mogen gebruiken. Tobias die in bloedvorm was werd echt gemist op het veld.  De tweede helft was een omkeer. Binck kreeg meer opeisende rol en pakte goed uit. Siem had de turbo knop gevonden en zocht steeds de achterlijn op . de 3-1 kwam ook op zijn naam. Geloof was weer terug bij iedereen en alle mama’s schreeuwde om meer! Als gevolg had Rene een piepende oor op de tribune. Bram speelde ver van de keeper en moest hard zijn best doen om met 2 spitsen te worstelen. Dit deed hij met succes. Bij diepe ballen kwam keeper Levi steeds goed uit. Wat een geweldige keeper! Siem schoot een onhoudbare bal in de verre hoek en de 3-2 stond op het scoreboard. Sc Gastel was het helemaal kwijt. Niek liet zien dat je niet groot hoeft te zijn om duels te winnen. Coert werd gevloerd en kreeg met pijn en moeite een vrije trap mee. Die belandde ook weer op de paal. Wat een pech. Een schitterende solo van Siem eindigde binnenkant paal en i.p.v. bij de 3 aanvallers kwam de bal net bij een verdediger die de bal weg schoot. Trainer Ahmet was al op zijn knieën. De wedstrijd had hetzelfde verloop als het eindgevecht bij Rocky IV. De gelijkmaker zou penalty’s opleveren. De strijd kwam ten einde want de trainer van Ivan Drago floot voor einde wedstrijd.

De spelers werden naar de tribune geroepen door de fanatieke aanhang. Een dikke applaus hebben ze verdiend. Aanvoerder Binck op de persconferentie ; ’We zijn trots met wat we hebben laten zien in de wedstrijd. Met de tijd zullen we nog sterker worden’’.