Unitas jo9-3 overwint een valse start

Unitas'30 JO9-3
Baronie JO9-3
12-10-2019
5-2

Scheidsrechter:   Spelbegeleider/Ouder (S)
Voor Unitas’30 jo9-3 gaat het voetballen gewoon door tijdens de herfstvakantie en interlandweekend. Na 3 wedstrijden 9 punten behaald te hebben, staan de talenten van Unitas’30 aan de top van de 3e klasse. Op de Lage Banken werd de sterke amateurclub VV Baronie jo9-3 uit Breda ontvangen.
Aanvoerder Siem kwam als eerste uit de catacombe. De koelbloedige flankspeler maakte een dubbele hattrick op de training waardoor zijn naam als eerste op het tactiekbord van de trainer stond. De wedstrijd begon iets later omdat de wedstrijdleiding nog in de file stond met zijn fiets. Na 15 seconden was de eerste doelpunt een feit. Na een carambolage in de verdediging eindigde de bal achter doelman Levi. Een minuut later werd de achterstand uitgebreid naar twee. Baronie maakte een snelle aanval van links netjes af. Baronie waar ooit Leo Canjels zijn carrière begon had een droomstart. Was Unitas jo9-3 toch met vakantie? Trainer Ahmet maakte zich geen zorgen gezien deze situatie niet onbekend is. Coen zorgde voor de nodige dreiging vanuit de linkerkant maar miste nauwkeurigheid in zijn afwerking. Binck worstelde met de fysiek sterke verdediging maar kwam toch tot een schietkans en de bal ging erin via de lat. Helaas was er geen doellijn technologie op veld 5b waardoor de wedstrijd niet onderbroken werd. Devran voorkwam dat de voorsprong werd vergroot ten koste van zijn knie. Na een wonderpleister van de sponsor ASC Bergen op zoom kon hij verder voetballen. De gretigheid van Devran aan de linkerkant leverde Tobias de anschlusstreffer. 1-2. Baronie kwam niet meer aan voetballen toe. Niek leek hersteld te zijn van zijn teen maar helaas schoot de pijn weer terug. Dit belemmerde zijn spel en moest hierdoor voortijdig wisselen. Siem vuurde de bal in de linkerhoek en de gelijkmaker was een feit, of niet? De bal kwam uit het doel door de doelconstructie. Door een speler die voor de scheids liep kon hij dit helaas niet zien. Siem probeerde twee minuten later op dezelfde manier en nu lag de bal wel netjes in het doel.
De tweede helft startte Unitas jo9-3 aanvallend. De counters werden goed afgeweerd door keeper Levi die weer een geweldige pot speelde. Alle ballen klemvast op deze leeftijd is een klasse apart! Bram voorkwam met een kopduel een gevaar van de gasten. Met buitenkantje voet in de verre hoek was het Bram die de 3-2 op zijn naam zette. De spanning was om van te smullen. Tobias speelde zeer sterk en gooide overal zijn lichaam tussen. De boomsterke tegenstanders werden even opzij gezet door dit mannetje! Over en weer werd kwamen er kansen. Het leek even op latje trap wedstrijd. Coert schoot strak in de hoek maar raakte ongelukkig Devran. Devran controleerde alsnog de bal en in de draai schoot hij de 4-2 binnen wat voor opluchting zorgde bij het thuispubliek. Binck maakte een mooie sleepbeweging aan de rechterkant waardoor hij 3 tegenstanders het bos in stuurde. Niek wilde ondanks zijn blessure toch zweten voor het team en viel nog in. De score werd bepaald door ‘’MOTM’’ Tobias die zijn spel bekroonde met 2 doelpunten. 5-2. De overwinning werd uitbundig gevierd met de aanhang.
Op de vraag vanuit de bode of de overwinning reeks van 8 wedstrijden voortgezet kan worden antwoordde trainer Ahmet: ‘’ Volgende week spelen we tegen SC Gastel in de 2e bekerronde . ‘’That’s another cookie!’’
 

Verslagen

Terug naar boven