Unitas'30 JO17-1 wint in extremis bij UVS in Leiden

UVS JO17-1
Unitas'30 JO17-1
05-10-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   J. (Jan) de Kruijf
De start van de competitie was met twee nederlagen stroef begonnen. Welkom in de 3e divisie zullen we maar zeggen, waarin foutjes direct worden afgestraft!

Onze opponent uit Leiden had eveneens 0 punten waardoor het een wedstrijd werd om de 'rode lantaarn'. Gelegenheidstrainersduo Lambregts/Sep stuurde de volgende basiself het veld in:
Tim (k)
Armand, Rick, Nico, Ricardo
Mees, Justin, Jovi, Remco (c)
Imran en Joni

Het eerste kwartier ging gelijk op. Er werd door beide ploegen getracht om verzorgd te voetballen maar vooral de eindpass leidde vaak tot balverlies. Totdat Nico de bal achterin onderschepte en het middenveld inliep. Hij passeerde drie tegenstanders en lanceerde Imran die op het vijandelijke doel kon aflopen. Hij schoot vanaf randje 16 de bal diagonaal tegen de touwen, 0-1!

Na deze goal gingen onze jongens iets te veel naar achteren lopen waardoor UVS meer veldoverwicht kreeg. Een aantal hachelijke momenten voor het doel werden overleefd waardoor we met 0-1 gingen rusten.

Na de rust werd Armand vervangen door Sam.
Het spelbeeld bleef ongewijzigd, vooral veel strijd waarin het randje op sommige momenten werd opgezocht. UVS had meer balbezit en kreeg meer grip op de wedstrijd. De voorsprong werd in 3 minuten weggegeven. Een corner leidde in de 56e minuut tot de gelijkmaker. Kort daarna werd een goede aanval van UVS evenals de gelijkmaker met het hoofd afgerond en keken we tegen een achterstand aan, 2-1!

De geel/zwarten bleven strijden en gaven zich nog niet gewonnen. Matz verving Nico en Sid kwam in het veld voor Ricardo. Tien minuten voor tijd gingen we 1 op 1 spelen om alsnog een puntje mee naar de Leur te nemen. In de 77e minuut was het een vrije trap die afsloeg en voor de voeten van Remco kwam. Hij slingerde de bal nog een keer het zestienmetergebied in en daar stond de net ingevallen Matz. Hij twijfelde geen moment en schoof de 2-2 binnen!

Het leek wel of er extra krachten vrijkwamen want onze jongens gingen vol voor de winst. Het was inmiddels de derde minuut van de blessuretijd toen de bal bij Imran terecht kwam en Joni vrij voor het doel zette. Hij schoot de bal echter net naast waardoor iedereen dacht met een puntje genoegen te moeten nemen.

Niets bleek minder waar want in de 7e minuut van de blessuretijd kregen we op de helft van de tegenstander een ingooi. Sam dook het gat in en gaf een voorzet die door UVS niet goed werd verwerkt. De bal kwam precies tussen Remco en Jovi in. Gelukkig liepen ze elkaar niet in de weg want het was Jovi die uiteindelijk met links kon afdrukken. De bal ging richting de verre hoek, de keeper strekte zich volledig uit maar kon er niet bij. Het netje bolde en de 2-3 op het scorebord! Wat een extase en vreugde, een heerlijk gevoel! Nog een paar minuten volhouden maar na 9,5 minuut blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en floot af. De eerste overwinning was een feit! Wat een euforie om in extremis te winnen, gefeliciteerd mannen!

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen de Jodan Boys uit Gouda, tot dan!
 

Verslagen

Terug naar boven