JO 9-02:sneller uit de startblokken in 2e helft

Steenbergen JO9-2
05-10-2019
5-4

Beste volgers van de JO 9-02,

Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie op het programma. We gaan richting de herfst en dat was te merken aan de zijlijn. De eerste Unitas-sjaals werden langs de lijn gespot en een enkele ouder had ook al handschoenen aan.
Onze spelers hadden hier minder last van. Ze hadden allemaal de mouwen opgestroopt. Kom maar op hoorde je ze denken!
Helaas was vandaag de selectie niet helemaal compleet. Finn en Amir konden niet aanwezig zijn. Gelukkig was de tegenstander ook maar met 7 spelers gekomen, zodat het aantal spelers nagenoeg in evenwicht was.
Vanaf het eerste fluitsignaal gingen we snel op zoek naar de bal en de tegenstander. Over en weer werden plaagstootjes op het doel gegeven, echter de eerste goal viel niet snel. Bryan kon gelukkig een van zijn rushes uitvoeren, waardoor hij goed voor de goal kwam en dacht, laat ik maar eens schieten. Die kogel was zo hard dat de keeper er alleen maar naar kon kijken 1-0.
De 2-0 werd kort daarna gescoord door Jason. Jason werd goed vrijgespeeld door Safouane en met een hard schot in de verre hoek, 2-0.
In het laatste gedeelte van de 1e helft werd Steenbergen sterker. Gelijk vanaf de aftrap werden 3 spelers gepasseerd en wist Steenbergen de aansluitingstreffer te scoren. 2-1. Het was weer een wedstrijd. Daarna gingen we aan de ranja.
Gelukkig had een van de ouders iets extra's in de ranja gedaan, waardoor we in de 2e helft extra energie hadden. Dit bleek gelijk na de aftrap: goed druk zetten van Bryan en Safouane waardoor Jason de bal kon onderscheppen en met een mooi schot kon scoren. 3-1
Daarna ging het snel. Identiek aan de 3-1 waarbij nu Bryan en Jason druk zetten op de verdediging van Steenbergen en kon Safouane met een mooie onderschepping van ver scoren: 4-1. Kort daarna kwam de mooiste aanval van de wedstrijd: Keeperbal van Benjamin, naar Bas, via Bas naar Safouane die Bryan wist te vinden, Bryan gaf steekpassje op Sander, Sander gaf een mooie voorzet op Jason die met 1x raken kon afronden: 5-1. Wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten wilde iedereen scoren, waardoor we een aantal mooie kansen misten. Achterin kregen we het moeilijker, omdat Steenbergen meer druk naar voren ging geven. Uiteindelijk wist Steenbergen nog 3x te scoren, maar we hadden het gevoel niet meer in gevaar te komen. Benjamin, Bas en Bryan hielden daarna de deur achterin dicht. Vanuit de supporters werd al gezongen: niemand komt langs onze 3 B's ole, ole... Uiteindelijk gaf het scorebord 5-4 aan. Einde wedstrijd.
Bij de penalties konden de spelers extra punten verdienen door paal of lat te raken, echter ze lieten het bij het scoren van de penalties. Mocht je deze wedstrijd gemist hebben, dan heb je echt iets gemist. Niet getreurd, vanaf 26 oktober zijn we weer te bewonderen ergens op de velden in West-Brabant. Houdt het speelschema in de gaten!