SEOLTO JO9-1
28-09-2019
5-3

Scheidsrechter:   Spelbegeleider/Ouder (S)
Voorafgaande aan de wedstrijd zijn zowel de individuele foto’s als de teamfoto’s gemaakt. Als je twee keepers hebt worden er dan zeer zorgvuldig extra foto’s gemaakt. De mannen hebben geprobeerd vriendelijk te kijken, maar of ze dat allemaal gelukt is???

Na de ‘foto shoot’ naar veld 5. Gelukkig weer op echt gras. Dat blijft tocht het mooiste. Jennifer vraagt mij vriendelijk doch dwingend of ik vandaag de verslalegging op me wil nemen. Dat doe ik graag en direct kijk ik in ons archief naar de afloop van de vorige wedstrijd tegen Seolto in Zevenbergen. Oei, 8-5 verloren; dat moeten we vandaag dus anders doen. Hopelijk werkt het tactische plan van Edwin. In de kleedkamer leken ze het begrepen te hebben.

Tijdens de warming up zien we de mannen zich geconcentreerd voorbereiden op de wedstrijd en zien we dat ze vandaag echt willen winnen. Nog een Yell en een hand met de tegenstander. Die gaan zich vandaag duidelijk niet zo maar gewonnen geven. Dan kan de wedstrijd o.l.v. topscheidsrechter Jurgen Tak beginnen.

Kwart 1
De eerste kans is voor Seolto. Finn, de aanvoerder van vandaag pakt dat eerste schot klemvast; dat geeft vertrouwen. Even later krijgt hij hulp van Bas die een schot van Seolto stijlvol uit het eigen doel kopt. Dan is de beurt aan ons. Jason scoort na een assist van Sander 1-0. Een mooie uitbraak met fraai samenspel.
We worden nog verrast door een uitglijder van de scheidsrechter Jurgen Tak, die de hardheid van het gras uitprobeerde. Prima gras! Seolto wordt gevaarlijker. Finn wordt nog geholpen door de lat en heeft een voortreffelijke safe in huis. Belangrijk is, 1e kwart de nul gehouden. Sterk begonnen.

Kwart2
Het wordt een beetje saai en het gaat gelijk op. Een speler van Seolto krijgt door een ongelukje nog een tand door zijn lip. Gelukkig kan hij verder. Vlak voor rust toch nog een zondagsschot van Seolto. Verdediging stond even niet goed en Finn kansloos. Ruststand1-1.

Kwart 3
Ook Benjamin start als keeper vol zelfvertrouwen door het eerste schot klemvast te pakken. Na een mooie corner van Amir tikt Brian bij de tweede paal 2-1 binnen met zijn knie. Benjamin treedt een paar keer goed op als de verdediging de concentratie even kwijt is. Toch moet hij onder zware druk kansloos de 2-2 toelaten. Net als in het tweede kwart gaat de strijd nog gelijk op.

Kwart 4
De spanning op het veld neemt toe. Na een counter scoort Safouan schitterend de 3-2, het omslagpunt in de wedstrijd. Jason maakt 4-2 na een goede uittrap van Benjamin, die even later toch moet toestaan dat Seolto 4-3 op het scorebord zet. Zonde! Hij redt ons nog twee keer en houdt zijn doel verder schoon waarbij Sander, Finn en Bas hem goed steunden. Vlak voor tijd maakt Safouan de 5-3. Dat leek even een VAR-momentje maar de scheidsrechter twijfelde geen moment en wijst ook nu weer naar de middenstip. Eindstand 5-3. Goed gewerkt mannen! Dit was echt een zware tegenstander.

Van de penalty’s gingen er maar 3 in mannen. Gelukkig toch nog ruimte voor verbetering.

Uw Unitas verslaggever, tot volgende week.