JO 9-02: overwinning levert positieve vibe!

SC Gastel JO9-1
Unitas'30 JO9-2
21-09-2019
2-3

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SC Gastel op de kalender, de eerste wedstrijd van de competitie.
Na de 2 minder goede trainingen van afgelopen week was iedereen benieuwd hoe het vandaag zou gaan.
De mannen van Unitas hadden de boodschap van trainer Edwin gelukkig goed begrepen en begonnen gelijk met goed voetbal. Al redelijk snel scoorde Safouane de 1-0. Dit beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden.
SC Gastel liet zich echter niet gelijk kennen en Unitas kwam dan ook goed weg toen de bal uit een vrije trap de paal raakte. Na een aantal kansen voor Unitas was het helaas toch SC Gastel dat het doel wist te vinden: 1-1.
Hoewel Unitas ook nu weer steeds dicht bij het doel wist te komen, o.a. door een mooie voorzet van Bryan en een schot op doel van Safouane, was het toch SC Gastel dat vlak voor rust de stand veranderde naar 2-1.
In de tweede helft bleven de jongens van Unitas hun belofte aan Edwin houden om te voetballen en dit zag je terug in het spel: ze speelden goed samen en werkten voor de bal. Bas liet zien dat hij niet bang is en liet goed verdedigend werk zien. Bryan had zich voorgenomen de lijn uit de wedstrijd tegen DSE vast te houden en scoorde ook deze wedstrijd een doelpunt: 2-2!
Ook Amir en Benjamin wisten elkaar goed te vinden maar helaas ging het schot op doel naast. De keeper van SC Gastel had het druk maar verloor zijn concentratie niet. De ene na de andere bal hield hij uit het doel totdat Brian toch het net wist te vinden na samenspel met Jayson: 2-3 voor Unitas. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden.
Een van de jongens van SC Gastel maakte hands maar helaas werd hier niet voor gefloten door de scheidsrechter. Jayson en Sander waagden beiden nog een poging maar ook deze schoten troffen geen doel helaas. Gelukkig wist Finn door knap keeperswerk te voorkomen dat het 3-3 werd. Hij speelde ook gelijk weer mooi naar Benjamin die op zijn beurt de aanval weer inzette. Heel even was het echt spannend voor de goal van SC Gastel maar ook na 3 hele goede kansen direct na elkaar bleef de stand op 2-3 hangen.
Vlak voor het eindsignaal moest Finn helaas nog wisselen doordat hij een bloedneus had maar gelukkig waren de jongens niet al teveel van slag hierdoor en wisten zij de stand tot het einde vast te houden op 2-3. Unitas heeft deze wedstrijd heel veel kansen gekregen waarvan er veel helaas niet in gingen. Ondanks dat hebben ze leuk voetbal laten zien en ze hebben hard gewerkt. De zakjes chips na afloop waren dan ook dik verdiend!
Hopelijk houden de jongens de positieve vibe vast na deze overwinning en gaan we dit ook op de training terug zien ;-) Tot dinsdag!

Uw Unitas verslaggeefster
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven