DSE JO14-1
14-09-2019
4 - 0

Scheidsrechter:   J. (Jens) v.d. Beemd
Vandaag al weer de laatste wedstrijd in de poule. Een heuse derby tegen plaatsgenoot DSE. Een wedstrijd die al de hele week leefde bij de spelers op school en daar buiten en die niet alleen om 3 punten ging, maar ook om de eer.

Dat was van beide kanten te merken aan een wat rommelig begin. Mede veroorzaakt door het missen van enkele vaste krachten (Jesse en Lucas bedankt voor het mee doen). Maar al snel pakten we het goede spel van de laatste weken op en begonnen de combinaties te lopen. De druk op het doel van DSE nam toe en de eerste kansjes kwamen, maar echt gevaarlijk werd het voor hun keeper nog niet. Tot de 13e minuut Wouter het maar eens van afstand probeerde. De keeper liet zich verrassen en de 1-0 stond op het bord. DSE ging daarna wat meer druk zetten, Dennis, Niels, Thomas en Bart hadden het achterin echter onder controle en anders was daar altijd Joep nog als sluitpost. Op het middenveld combineerden Mink en Pim makkelijk en Lars en Wouter verzorgden vanuit het centrum de passing. Voorin hielden Adam en gelegenheidsspits Milan de DSE verdedigers bezig. Finn, herstellende van een blessure, kon gelukkig weer 2 x 15 minuten meespelen en viel goed in. We bleven na de eerste goal de bovenliggende partij, maar het duurde tot de 25e minuut tot we dat met een doelpunt konden bekronen. Milan werd de diepte in gestuurd en scoorde de 2-0 en tevens ruststand.

In de rust gewaarschuwd dat DSE waarschijnlijk stormachtig zou beginnen om te proberen snel de aansluitingstreffer te maken. Dat gebeurde ook en de eerste fase na rust stonden we onder wat meer druk, maar afgezien van een aantal vrije trappen en corners werd DSE niet echt gevaarlijk. Daarna pakten we de draad weer op, maar waren slordig bij de eindpass. Het duurde dan ook tot de 57e minuut tot Bart na een serie corners een harde voorzet van hem via een DSE been tot doelpunt gepromoveerd zag worden en de wedstrijd in het slot gooide. Vlak voor tijd nog een overtreding van DSE in de 16 meter. Pim nam de verantwoordelijkheid, schoot strak in de hoek binnen en bepaalde de eindstand op 4-0.

Een mooie afsluiting van de beker campagne en een mooie generale voor de competitiestart.