Jo9-3 door naar de volgende ronde zonder AA-drink

RSV JO9-1
Unitas'30 JO9-3
14-09-2019
2-6

De laatste bekerronde in de poule stond op het programma. De Etten-Leurse Bode stond deze week vol met Unitas Jo9-3. Na een zinderende seizoenstart was dit ook te begrijpen. De jongens werden overspoeld met media aandacht. Talkshows werden afgeslagen en om de paparazzi snel af te zijn gingen de jongens op tijd naar bed. Door deze publiciteit zal ASC Bergen op zoom op korte termijn het sponsorcontract moeten verbeteren!
De spelersbus vertrok in de vroege ochtend richting Rucphen waar het beslissende duel gespeeld moest worden tegen RSV. Geen schorsingen en blessures waardoor trainer Ahmet positief dilemma heeft bij het maken van de opstelling. Voor de wedstrijd werden de uitslagen naast elkaar gelegd. Ondanks de 17-0 overwinning had Unitas Jo9-3 maar 3 doelpunten beter doelsaldo. Met andere woorden, vandaag krijgen we tegenstand!
Aanvoerder Niek koos de bal bij het tossen en moedigde zijn team nog aan. Een gelijkspel werd niet op gegokt en vanaf de 1e minuut ging Unitas Jo9-3 volop in de aanval. Siem liet zijn dat hij honderd procent hersteld was en kon de hele rechten kan bestrijken. Telkens haalde hij de achterlijn om een voorzet te geven. Telkens zat er net een verdediger tussen en zo bleef het doelpunt uit. En dan nu aandacht voor een wereldgoal! Zo zie je ze weinig bij pupillenvoetbal. Spits Binck pikte de bal op vanaf de linkerkant. Devran schoof naar binnen en nam de spitspositie over. Binck gaf een mooie voorzet en Devran knikte a la Luuk de Jong draaiend de bal binnen. Wat een heerlijke kopbal. Het spel van Unitas Jo9-3 beloofde meer doelpunten. Het aanvallend spel betekende wel dat de tegenstander kon counteren. Bram stond telkens op het juiste plek en bouwde daarna weer het spel op. Niek en Tobias zorgden voor dat de voorsprong uitgebreid kon worden. Met 0-3 gingen de spelers richting de kleedkamer wat nieuw was voor Unitas Jo9-3. In de kleedkamer beloofde assistent trainer Mehmet op een AA-drink als de nul gehouden zou worden. De 2e helft begon evenwichtig en de thuisploeg kwam wat gemotiveerde uit de kleedkamer. Keeper Levi haalde een onmogelijke bal uit en in de rebound werd alsnog de 1-3 gemaakt. Ook voor de ouders was naar de kleedkamer gaan nieuw waardoor het begin van de 2e helft gemist werd. Dit had invloed op het spel van Unitas jo9-3. Siem ging extra verdedigen waardoor er niet meer kansen gegeven werd aan de tegenstander hierdoor had Bram ook wat meer rust. Coert liet zien dat afpakken van hem niet zomaar een klusje is. Met 3 tegenstanders om zich heen wist hij de bal te verstoppen. Met paar afstandsschoten probeerde Coert de zege te verzekeren maar de keeper groeide in de wedstrijd. Hard werken van Devran op Links kon Tobias en Niek 2 keer het net vinden bij de 2e paal. Na de 3-5 bepaalde Coert de score uit een corner. Precies zoals op de training werd die in gedribbeld en in de verre hoek geplaatst. Op de vraag van een journalist over de AA-drink antwoordde goaltjesdief Tobias als volgt; ‘’AA-drink? Water is gezonder daarom hebben wij de nul niet gehouden!’’
Dankzij de zege is Unitas Jo9-3 door in de beker. De loting zal live uitgezonden worden!