JO14-1 strijdend ten onder tegen Rood Wit 14-1

Unitas'30 JO14-1
11-09-2019
5 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag de 2e wedstrijd voor de beker tegen Rood Wit. Een ploeg die 2 klassen hoger speelt dus we wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden. Zeker omdat de tegenstander beschikte over een aantal stevig uit de kluiten gewassen spelers. De eerste 10 minuten was van het klassenverschil echter weinig te merken en zetten we Rood Wit goed onder druk, zonder echt kansen te creëren. Daarna werd Rood Wit sterker en probeerden ze het fysieke voordeel uit te buiten door met diepe ballen hun spitsen op snelheid weg te sturen. Dat leverde halverwege de eerste helft de 1-0 op. Het spel golfde daarna op en neer, maar waar wij de kansen misten scoorde Rood Wit nog 2 keer, zodat we met een katerig gevoel dat er meer in had gezeten gingen rusten.

Na een peptalk in de rust gingen we de tweede helft prima van start en er werd (van beide kanten) een felle, maar faire strijd geleverd voor elke grasspriet. We zetten Rood Wit vol onder druk en kwamen met goed combinatie spel en een benutte penalty terug tot 3-3. Alles was weer mogelijk met nog een kwartier te spelen. en kansen kwamen er, maar de bal wilde er maar niet in. En als hij dan aan de ene kant niet valt..... precies, dan aan de andere kant. 4-3 met nog 10 minuten te gaan. Met de laatste krachten en een aanvaller erbij ten koste van een verdediger alles of niets. Bijna werd het nog 4-4, maar de bal werd gestopt en uit de aanval erna scoorde Rood Wit de (geflatteerde) 5-3 en vlak daarna het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter.

De wedstrijd verloren, maar ontzettend trots op het spel en de inzet van iedereen. Daarvoor zijn alleen maar complimenten op zijn plaats. Top gedaan mannen!