Unitas’30 JO16-2 komt goed terug tegen Beek Vooruit JO16-2

Beek Vooruit JO16-2
07-09-2019
3 - 3

Scheidsrechter:   S. (Sander) Witteveen
Met de wedstrijd Duitsland-Nederland (4*-2) nog vers in het geheugen speelde Unitas’30 JO16-2 zaterdag 7 september de tweede bekerwedstrijd van het seizoen tegen Beek Vooruit JO16-2.

Een aantal spelers van beiden teams kennen elkaar goed, wat een extra leuke dimensie aan de wedstrijd gaf.

Nadat de teamfoto’s waren genomen stond iedereen dus super gemotiveerd op het veld.

Vanaf de aftrap had Unitas’30 JO16-2 licht veldoverwicht en wist vaak behoorlijk gevaarlijk voor de goal van Beek Vooruit te komen. Nu wil ik Beek Vooruit JO16-2 niet vergelijken met Duitsland , maar hun counters waren in ieder geval gelijkwaardig gevaarlijk In de 30e minuut leverde goed druk zetten op onze verdediging bal winst en de 0-1 op. Maar toch gingen we op basis van het goede spel niet helemaal ontevreden de rust in.

Na de rust was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Maar Beek Vooruit bleek in eens erg goed in corners. Tussen de 50e en 55e minuut liepen ze hierdoor uit naar een 0-3 voorsprong. Wat de stemming in het team even niet ten goede kwam. Maar in de de laatste 20 minuten van de wedstrijd stonden de neuzen weer de goede kant op. Vooral om dat rond de 60e minuut we via een mooie combinatie onze spits in stelling brachten, die de 1-3 kon maken en niet veel later was de keeper van Beek Vooruit verrast door een verdwaalt hoog afstandsschot dat over hem in de goal stuiterde:2-3. Met nog ruim een kwartier op de teller was de spanning geheel terug in de wedstrijd. Unitas’30 JO16-2 bleef aandringen en wist de gevaarlijke counters van Beek Vooruit goed te pareren.

10 minuten voor tijd werd de mooiste goal van de wedstrijd gescoord. Een kei hard afstandsschot van zo’n 25 meter belande in de kruising van Beek Vooruit:3-3. Maar verder dan deze score kwam het niet en konden de vrienden elkaar vreedzaam de hand schudden.

Al met al heeft vandaag iedereen erg hard gewerkt. Het gelijkspel was meer dan verdiend en we kijken al weer uit naar de volgende bekerwedstrijd.