Internos JO9-1
31-08-2019
6-3

31-08-2019
Na een effectief trainingskamp in Oostenrijk te hebben afgesloten begon vandaag officieel het seizoen voor Unitas'30 JO9-3. En niet zomaar een begin. Stadsderby tegen Internos. Al vroeg in de beker hebben de teams elkaar geloot en iedereen verheugde zich op  de knaller. Het tijdstip was gunstig en zo kon iedereen uitslapen. Met een graad of 22 was het ideaal om te voetballen. Het thuispubliek zorgde samen met de meegereisde supporters vanuit het zuiden van de stad voor een Bernabeu-ambiance. In de kleedkamer gaf Levi aan dat hij hele wedstrijd wilde keepen voor het belang van het team.
Wedstrijd begon evenwichtig. Unitas had het even lastig met de nieuwe tactiek. Internos profiteerde hiervan en kwam knap op 0-2 voorsprong. Ondanks het negatieve advies van de clubarts speelde Siem met veel pijn door. Tobias was gelukkig wel hersteld en zorgde voor de nodige druk op de helft van Internos. 2e kwart begon alles goed te lopen en scoorde Binck twee keer. Niek speelde een belangrijke rol bij de doelpunten door de spits goed te serveren. Het thuispubliek was door het dolle heen. Vooral de scharen van Niek en Devran was om van te smullen(vanuit de zijlijn herkende een mama dit truckje van de training!). Laatste minuut van de 1e kreeg Unitas een penalty. Sportiviteit staat op nummer 1 . De bal hebben we terug gegeven omdat we niet overtuigd handsbal hebben gezien. Dit werd enorm gewaardeerd door iedereen. De scheidsrechter is ook een mens en kan het verkeerd gezien hebben. Voor de rest heeft hij ook prima gefloten zonder het VAR-systeem.

Ranja hadden de spelers nodig en de 2e helft begon Unitas'30 JO9-3 super. Coert bleef vuren op het doel van Internos en uiteindelijk scoorde hij 2 maal. Keeper Levi was foutloos vandaag en kwam steeds op het juiste moment uit zijn goal. Wat een klasbak. Bram kwam 2e helft los en toonde meer lef en samen met Devran ‘die weer een over mijn lijk mentaliteit toonde’ stond er een muur achterin. 3e kwart werd afgesloten met de 5-2 van Binck die de wedstrijdbal mee mocht nemen. 4e kwart bleef lang stil op het scoreboard. Na de 5-3 van Internos was het toch heel even spannend. Uiteindelijk maakte Binck de 6-3.

Gezien de transfermarkt nog niet afgesloten is maakt de trainer zich wel zorgen over Binck. Als hij maar niet voor de oliedollars kiest uit het oosten.
Op de persconferentie kwam er een vraag vanuit de Bode of er nog een transfer gemaakt zou worden? Ahmet : ‘Ik heb Tobias als joker en kan hem overal plaatsen!, geen andere spelers nodig misschien wel 2 haarbandjes voor Binck en Niek?’