TVC Breda JO8-1
18-05-2019
4-4

18-05-2019

Na 3 dikke overwinningen was het te verwachten dat de tribunes vol zouden lopen. Uit-team kwam ook met fanbussen aan , een geweldige ambiance op veld 5b1 . Zo konden de 2 sterkste teams van de competitie de dag helemaal compleet maken met een spannende pot voetbal. Het warme weer zorgde wel ervoor dat sommige spelertjes niet optimaal konden presteren. Na 3 minuten stond de 0-1 op het scoreboard. Pepijn schoot van afstand in de 11e minuut die goed uitgehaald werd door de keeper, terugkomende bal werd goed afgemaakt door Benjamin 1-1. 3 minuten later maakte linkspoot Safouane de 2-1. Een bijzonder mooi doelpunt die niet te omschrijven is. Nou vooruit ik probeer het toch: Uit de draai van afstand een streepschot die tegen de onderkant van de lat via het hoofd van de keeper tegen het net vloog. In de laatste minuut van de eerste helft maakte de mannen van Edwin 3-1. Een afstandschot van Benjamin kon de keeper van de tegenstander alleen maar naar kijken. Verwachting was dat we nu ranja konden drinken , maar er werd doorgevoetbald. Na de 3-2 waar keeper Sander niets aan kon toen besloot de spelbegeleider toch dat het rust was. 3e kwart werd er veel gestreden. Aanvoerder Amir maakte veel acties aan de linkerkant maar miste scherpte in het afmaken. Devran herpakte zich na een mindere 1e helft en stond weer goed te verdedigen. In de 33e minuut maakte Sander een ingestudeerde corner af die indirect erin werd geschoten. Concentratie verlies zorgde ervoor dat het na een minuut weer spannend werd 4-3. Jim zorgde voor dreiging aan de rechterkant maar een doelpunt zat er vandaag helaas niet in. uitploeg zorgde voor veel druk. Safouane keepte utopisch en hield zijn team nog op voorsprong. Finn was overal in de verdediging te vinden en gooide zijn lichaam meerdere malen voor de bal. Overwinning werd eigenlijk al gevierd door het thuispubliek. Inmiddels zaten de 40 minuten al op. Heeeel ver in de blessure/VAR tijd vloog natuurlijk de 4-4 binnen. Tegelijkertijd kwam het eindsignaal. Ongeloof bij Unitas '30 en vreugde bij de meegereisde fans uit Breda.
Toch werd de laatste thuiswedstrijd gezamenlijk gevierd met tosti's en frietjes samen broertjes en zusjes(leuk om te zien!).
Als team willen we hierbij natuurlijk alle vrijwillege spelbegeleiders, kantine personeel, materiaalverzorgers, wedstrijdsecretariaat en coördinator bedanken voor het faciliteren van de thuisduels van JO 8 -2.