Unitas’30 JO15-6 wint derby van DSE JO15-2

Unitas'30 JO15-6
11-05-2019
2 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Zaterdag 11 mei speelde Unitas’30 JO15-6 een ware derby uit tegen DSE JO15-2. Aangezien een aantal spelers elkaar goed kennen beloofde het een wedstrijd te worden waarbij iedereen gemotiveerd was om te winnen.

Unitas’30 JO15-6 begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten creëerde het 2 grote kansen, die helaas niet werden benut, mede door goed keeperswerk van DSE. Na vijf minuten was daar de eerste speldenprik van DSE, die door onze verdediging goed werd weggewerkt. Het Unitas’30 JO15-6 dat in het begin de bovenliggende partij was. In de 11e minuut werd dit beloond door een goal, die volgde uit goed uitgespeelde counter. Daarna volgden er nog een paar hele grote kansen voor Unitas’30, die er wederom door goed keeperswerk niet in gingen.
Aan het eind van de eerste helft kwam DSE sterk terug, overrompelde onze verdediging en maakte de 1-1. Iets later werd een corner van DSE niet goed weggewerkt en was het DSE die uit de daarop volgende scrimmage de 1-2 maakte. Deze tegenslag kwam best hard aan bij onze spelers. Maar het verwerken van tegenslagen hoort ook bij voetbal..

In de rust werd duidelijk aangegeven te blijven geloven in een overwinning. Want we wisten meer kansen te creëren dan de tegenstander. Het enige wat we moesten doen is deze beter benutten.

Zo gezegd, zo gedaan. Na de rust begon Unitas’30 weer langzaam maar zeker de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Maar wist ook dat het moest blijven waken voor de speldenprikken van DSE. Unitas'30 kwam een paar keer gevaarlijk voor doel, maar wist dit tot de 15e minuut niet eigen"voetig" om te zetten in een doelpunt.  Daar was een penalty voor nodig: na een handsbal in de 16 meter van DSE kon de scheidrechter niet anders dan unitas een penalty toe te kennen: 2-2.
Unitas'30 JO15-6 ging door en weer iets later moest de scheidsrechter wederom door een tackel in het strafschopgebied een penalty geven: 2-3. Vijf minuten later deelde Unitas’30 de genade klap uit en maakte 2-4, tevens eindstand.

Over de hele wedstrijdstrijd bekeken werd er door beide teams met grote inzet gevoetbald. Unitas’30 was al met al wel de betere partij en heeft verdiend gewonnen. Maar DSE heeft zich kranig geweerd.