JO-8 2: 5 seconden regel werkt!

www.unitas30.nl
JEKA JO8-9
Unitas'30 JO8-2
11-05-2019
0-7

Beste ouders en volgers van JO 8-02
Einde van de competitie nadert en is het bijna tijd om de balans weer op te gaan maken. Echter de prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld en dat geldt natuurlijk ook voor de JO 8-02.
Vandaag stond in het teken van iets nieuws leren: de 5 seconden regel. Kunnen we de bal afpakken, zodra de tegenstander de bal heeft uitgenomen. Ik kan jullie aangeven dat dit zeer goed gelukt is vandaag.
De tegenstander is maximaal 5x over de middellijn geweest. We konden telkens goed de druk op de bal zetten. Complimenten aan het team.
Voor volgende week is het de uitdaging voor de ouders om binnen 5 seconden de koffie te nuttigen, ranja te halen en na afloop de kinderen te helpen met douchen binnen 5 seconden. Dat wordt een uitdaging!
De wedstrijd werd deze keer vanuit de commentaarpositie goed in de gaten gehouden door Ahmet (hij zat op een stoel). Ondanks dat het seizoen nog niet afgelopen is, had hij de beslissing genomen om zijn knie onderhanden te laten nemen. Hij heeft wel 4 maanden hersteltijd nodig. Hierdoor kan hij aan het begin van volgend seizoen weer fit zijn. Beterschap vanuit de supporters en spelers toegewenst en volgend seizoen kunnen we dan weer genieten van mooie acties en aanwijzingen naar de spelers.
Dan de wedstrijd:
Het scoreverloop verliep heel snel: kans op kans en Safouane drukte 2x goed af in de 4e en 14e minuut. 0-2.
Amir dacht: dat kan ik ook: als een echte goaltjesdief stond hij 2x goed bij de keeper om de afvallende bal op te pakken, zodat hij net voor rust in de extra tijd 0-3 kon maken. Na rust in een identieke situatie scoorde hij de 0-4 en de 0-5. Hattrick, echter hij kreeg de bal niet mee van Jeka. Dat was wel jammer, want het was een echte retro copa-bal.
Het slotakkoord was voor Benjamin en Finn die in de 32e en 38e minuut met vlijmscherpe schoten de stand uiteindelijk op 0-7 brachten.
Jim had vandaag vette pech. Normaal goed voor een aantal goals, echter het lukte maar niet. Wel mooie voorzetten, waaruit gescoord kon worden.
Sander, Pepijn, Devran en Finn hadden vandaag de bus weer goed geparkeerd, waardoor Jeka telkens tegen een gele muur aanliep. Goed om te zien dat op deze leeftijd de 0 gehouden kan worden. Bijzonder.
Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dat gaat natuurlijk gepaard met een ruimere 3e helft dan gebruikelijk. De plaatsen zijn al gereserveerd in de kantine, dus wees op tijd volgende week.
Uw JO8-02 reporter wenst iedereen een fijn weekend en tot volgende week.


 
 

Verslagen

Terug naar boven