Unitas’30 JO15-6 gaat strijdend ten onder tegen Roosendaal JO15-5

Unitas'30 JO15-6
13-04-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   L.A. (Leo) Dam
Zaterdag 13 april maart stond voor Unitas’30 JO15-6 een ware topper op het programma. De uitwedstrijd tegen Roosendaal JO15-5. Roosendaal staat 3e in de competitie en werd gelijkwaardig ingeschat. Bij winst zou Unitas’30 JO15-6 serieus meedoen om het kampioenschap. Dus de boys waren super gemotiveerd hier een goede prestatie neer te zetten. Maar dat geldt natuurlijk net zo voor Roosendaal..

Vanaf het startsignaal waren we nog niet helemaal scherp en was het Roosendaal dat binnen 2 minuten door onze verdediging wist te breken en de 1-0 maakte.
Dit schudde iedereen wakker en vanaf dat moment was het Unitas’30 JO15-6 dat de scepter in de eerste helft op het veld zwaaide. Maar helaas wisten we deze overmacht nog niet om te zetten in een doelpunt.

In de tweede helft begonnen we ook sterk en na een paar minuten stond dan ook de verdiende 1-1 op het virtuele scorebord. Maar opeens kwam daar uit het niets een hele sterke wissel van Roosendaal. Deze speler was een kop groter dan de meeste spelers, snel en sterk aan de bal en had een andere kleur broek aan.. Het was duidelijk dat dit een speler was die erg goed in de gaten gehouden moest worden.

Ongeveer in het midden van de tijd was er een vermeende goal van Roosendaal, die werd afgekeurd ivm hands. Weer wat later wist de sterke speler van Roosendaal zich los te maken van onze voorstopper en kopte een diepe hoge bal over onze keeper:2-1. Even zag je de lichte teleurstelling van onze toppers, maar we lieten het er niet bij zitten. Er werden nog steeds kansen gecreerd , die normaal gesproken hadden moeten zitten. Maar helaas gingen die er door goed keeperswerk van de Roosendaalse keeper niet in.

Vlak voor tijd dachten we toch de verdiende gelijkmaker te maken, maar ook deze goal werd afgekeurd ivm handsbal. Even later klonk het eindsignaal en dropen onze toppers teleurgesteld het veld af. Begrijpelijk, want ze waren vandaag over de hele wedstrijd het betere team en had veel meer en betere kansen gecreerd dan Roosendaal en de kans op het kampioenschap wordt aanzienlijk kleiner.

Toch zijn de leiders trots op het voetbal en de inzet die alle spelers vandaag lieten zien. Als dit wordt volgehouden tot het eind van het seizoen, zijn ze in onze ogen een ware kampioen!