JO 8-02: Een wens die uitkwam, maar anders verliep

23-03-2019
11-4

Scheidsrechter:   Pim van Polanen (S)
Beste volgers van JO 8-02
Uiteindelijk was het zover. Alleen maar spelen tegen tegenstanders van de JO 8-01 van andere verenigingen. Wij willen een keer tegen een JO 8-02 spelen, was een wens van vele spelers. Afgelopen zaterdag kwam deze wens uit. met dank aan Groen Wit. Groen Wit kwam met hun JO 8-02 naar sportpark de lage banken.
Tijdens de warming up liepen de tribunes aardig vol, echter het uitvak bleef lang leeg. Zouden ze wel komen? Groen Wit had een tactisch plan, waarbij ze een groot deel van de warming up in de kleedkamer hadden afgerond. Ze kwamen het veld op en konden gelijk beginnen.
Na vorige week niet gespeeld te hebben, waren we gebrand op een goed resultaat. Als een komeet schoten we uit de startblokken en voordat we de stand konden bijhouden stond het 3-0. Echter Groen Wit kwam snel terug. Binnen een minuut stond het 3-2. De klassieke houding bij een gemakkelijke voorsprong: dit kunnen we makkelijk winnen. Niet dus. Het werd weer een wedstrijd. Gelukkig floot Pim onze scheidsrechter voor de eerste onderbreking, waardoor we verse krachten het veld in konden sturen. Dit was bijna een kopie van het eerste kwart, nl. binnen 5 minuten 3 goals erbij, 6-2 ruststand.
Dan wordt het lastig in de rust. Wat ga je doen als ploeg. De bus parkeren? Nog meer aanvallen? Nieuwe spelconcepten uitproberen? Ander systeem? Uiteindelijk werd de verantwoordelijkheid en inzicht bij de spelers weggelegd. Zij gaven aan dat een kopie van de eerste helft een mooi schouwspel zou worden voor de trouwe supporters.
het 3e kwart kwam moeizaam opgang, mede door meer aanvallende impulsen van Groen Wit. Hierdoor ontstond meer ruimte, waardoor we snel uit konden lopen naar 10-3. uiteindelijk deed Groen Wit nog iets terug, echter de eindstand werd 11-4.
Uiteindelijke wens vervult, echter deze uitslag hadden we niet verwacht.
De penalties werden gebruikt om latje te trappen, waardoor we de bal regelmatig op een ander veld moesten gaan halen. na een half uur penalties schieten ging iedereen het veld af met een tevreden gevoel. in de kleedkamer werd het overwinningslied wederom ingezet: ïk moet zuipen, barman hedde gij nog wa.....AA.
We denken erover om dit op spotify te plaatsen. Dus like dit bericht op de site van unitas. bij > 1000 likes wordt het nummer uitgevoerd door de JO 8-02 geplaatst op spotify.
laat deze kans niet schieten en like ons. Tot de volgende keer. uw verslaggever.