Zondag Quattro boekt weer een ruime zege

Boeimeer 5
Unitas'30 Zondag 4
10-03-2019
0 - 6

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Goedemiddag achterban!

Na enige tijd geen verslag te hebben gemaakt werd het nu toch weer tijd. De carnaval was geweest, daarover wijk ik zodadelijk nog een ietsje uit. Verder waren er oefenwedstrijden geweest tegen o.a. Achtmaal 2. In die 3 oefenwedstrijden, waarvan 2 teams een klasse hoger speelden, waren de cijfers duidelijk: 14 voor, 0 tegen. Hiermee had Quattro toch wel wat vertrouwen gewonnen, en kon het op naar een goed vervolg in de competitie. Hierover later meer.

*Feestneuzen*

U las het al, de carnaval. Dit had bij ieder lid van zondag Quattro al een geruime tijd op de kalender gestaan. Hierop zijn dan ook geen uitzonderingen. Wat zou deze carnaval weer gaan brengen? Mitch die zijn marktwaarde omhoog heeft gekrikt, Mats Horsten die na een slokje teveel (wat hij zelf overigens ontkent) in een hek was blijven hangen, coach Robinho die zich helemaal had laten gaan, om zo maar eens wat te noemen. U begrijpt, dit was een hele pittige carnaval. Verder geen bijzonderheden. Of wel..

*Terug naar het voetballen*

Goed, op deze stormachtige 10 maart stond er een op papier lastige uitwedstrijd gepland. Namelijk uit bij Boeimeer 5. De thuiswedstrijd werd welliswaar met 4-0 gewonnen, maar u weet ook wel: De bal is rond, 50/50, 11 tegen 11.

*Opstelling*

Robinho begon ongewijzigd aan deze wedstrijd. Wouter op goal. Nick K, Mitch, ondergetekende & Bakkie achterin. Op het middenveld Spijk, Niels, Mechel en Joey. Voorin begonnen Yannick en Rick de Jong.

Aan proffesionaliteit en discipline ontbreekt het normaliter niet bij Quattro. Echter was de normaal zo gefocuste Wouter van Dongen vandaag zijn sokken vergeten. Er zat dus maar één ding op: spelen in METO-sokken waar senior de Caluwé in zijn jeugd furore mee had gemaakt op de Hoogerheidense velden. Wel een mooie prestatie van keeper Wout, want dit is al zijn derde ''clean sheet'' op rij. Klasse, Wouter!

*De wedstrijd*

Op een extreem windgevoelig hoofdveld begon Unitas'30 stroef. Niet iedereen was fit, de carnaval eiste zijn tol. Echter kreeg Boeimeer geen kansen. En wat iemand ooit zei: ''Als hullie 'm niet maken, maken wij 'm''. Dit was het geval, want via een snelle uitbraak zette Rick de Jong Niels Halters in scoringspositie, en als je ons volgt weet je dat dit voor Niels een koud kunstje is. 0-1. Na de goal nam Unitas'30 het heft in eigen hand. Met felle tegenwind werd er doordacht enkel over de grond gespeeld, en dit resulteerde in een vrij vlotte 0-2. Rick de Jong bekroonde een goede actie met een doelpunt. 0-2 dus, en Quattro zat op rozen. Boeimeer was ten einde raad en had nog wel wind mee. Na een tevergeefse aanval van de blauw-witten floot de arbiter van dienst op de fluit. Rust.

*2e Helft*

Direct na rust pakten we het spel goed op. Nadat coach Robin ons de zogeheten dooddoener ''Let op de wind'' had toegezongen, betaalde dat zich al snel uit. Diepe bal, voorzetje, en Mechel stond op de juiste plaats. 0-3 en het was gedaan. Het restant van deze krachtmeting was slechts een formaliteit. Unitas'30 was lauter aan het aanvallen, daar waar Boeimeer het spoor volledig bijster was. De weergoden hadden hun voorspelling op de Leurenaren gezet, want er kwam meer wind. Even vroeg de arbiter zelfs om er mee te stoppen maar dit was voor ons echt geen optie. Gewoon voetballen. En dat was het beste, want ondergetekende (Rick vd Corput) kreeg de bal en maakte na een mooie solo de 0-4. Nu konden we met nog 20 resterende spelminuten mooi ons doelsaldo opkrikken. Wat we ook deden.

Wederom een aanval van Unitas'30. De snelle Niels had na een keurig uitgevoerd een-tweetje met Caluwé de bal bij ondergetekende gekregen, en ik schoot de bal van een meter of 17 in de onderhoek. 0-5! Wat een dag weer voor Unitas'30. Inmiddels werd op de grote schermen getoond dat Advendo punten had verspeeld. Gunstig nieuws.

Ondergetekende ging nu wel erg op zoek naar zijn hattrick, die maak je nu eenmaal niet zo vaak. Zeker niet als centraal verdediger. Hattricks maken alleen de grote namen. Niels Halters bijvoorbeeld. Maar goed, net voor tijd kreeg Mats Horsten de bal. Die had hem zelf voor het inschieten, maar na een gil van iemand die er al 2 gemaakt had, betaamde Mats zich een echte teamspeler en bediende hij hem voor zijn derde. En die maakte hij. 0-6 en het was afgelopen. De scheids koos er terecht voor om de 22 moegestreden mannen onder de warme douche te zetten. Weer een goede wedstrijd dus van zondag Quattro!

Na een warme douche werd er besloten om niet bij Boeimeer wat te drinken, maar gezellig naar de eigen kantine te rijden voor een hapje en drankje. Daar was het nog vrij druk, maar helaas besloot de kantine om de deuren te sluiten. Een flinke domper naar onze mening, maar niet getreurd. Volgende week super sunday en op naar de 3 punten! Tot dan!

Sportieve Groet,

S.C. Unitas'30 Zondag Quattro
 

Verslagen

Terug naar boven