23-02-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   NJM (Nico) Overbeeke
Na een gezamenlijk ontbijt werd er onder het genot van een voorjaarszonnetje afgetrapt tegen koploper 't Zand.
Tot vandaag stond de thuisploeg een punt achter en kon bij winst de koppositie overgenomen worden.
Unitas begon fel aan de wedstrijd. In de 5e minuut resulteerde dit in een eerste schot van de thuisploeg. Een afgeslagen bal kon worden geschoten door Fadi.
Het duurde tot de 13e minuut voordat de thuisploeg weer gevaarlijk werd. Uit een vrije trap werd de bal de zestien ingelegd, er ontstond een scrimmage en net voordat Milan uit wilde halen werd de bal voor zijn voeten weg gegleden.
Een minuut later kon de keeper van 't Zand redding brengen op een schot van Senna.
Unitas had een licht overwicht, maar kon dit niet in de score tot uiting brengen.
Twee minuten voor rust stuurde Neri Jermy de diept in. Maar Jermy kwam een teenlengte te kort om de bal over de uitgekomen keeper heen te schieten.
Net voor rust roste Lars de bal achterin naar voor. Stan snelde er achteraan, schoot maar via de tegenstander ging de bal naast en kreeg de thuisploeg nog een corner.
De corner werd voorgegeven, Neri sprong omhoog maar kopte helaas tegen de lat.
De thuisploeg had een voorsprong verdiend, maar bij iedereen was er de overtuiging het doelpunt er wel zou komen.
Na de rust kwam Unitas weer sterk uit de startblokken.
In de 4e minuut ging Stan er op rechts vandoor, legde voor maar het schot van Jouke ging naast.
Vier minuten later ging een schot van Neri naast.
Unitas drong aan en het controleerde de wedstrijd, maar in de 9e minuut waren het toch de gasten die op voorsprong kwamen.
Er volgde een uitbraak, de bal werd voorgegeven bij de 2e paal en werd vanuit de rebound binnen geschoten, 0-1.
De eerste de beste kans was meteen raak.
Het spel golfde op en neer en naarmate de wedstrijd vorderde begon Unitas meer en meer risico te nemen.
Vijf minuten voor tijd kregen de gasten een penalty. De bal ging de diepte in, de spits trok aan het shirt van Lars, Lars aan het shirt van de spits en de spits ging liggen, penalty !
Onberispelijk werd de bal tegen het net geschoten en Ruben werd kansloos gelaten, 0-2.
Groot compliment voor de thuisploeg was, dat het ondanks deze mokerslag, de koppen niet lieten hangen en bleef voetballen.
Twee minuten voor tijd legde Neri aan voor een vrije trap. De bal werd bij de 2e paal gelegd en een tegenstander gaf het laatste zetje, 1-2.
Even was er weer hoop bij de thuisploeg. De mannen bleven aanzetten maar echt grote kansen werden niet meer gecreëerd.
Door de nederlaag loopt de achterstand op tot 4 punten, maar de mannen verdienen een groot compliment voor de wijze waarop gevoetbald was.