Unitas’30 JO15-6 speelt goede 2e helft tegen RFC JO15-4

RFC JO15-4
23-02-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   John Frauenfelder (S)
Zaterdag 23 februari stond voor unitas'30 JO15-4 een vriendschappelijke thuiswedstrijd op het programma tegen RFC JO15-4. Op basis van statistieken zou het wel een mooie uitdagende wedstrijd kunnen worden.

In de eerste helft waren onze toppers echter niet op hun best. Het samenspel ging niet goed, waardoor het spel zich veel op onze helft afspeelde. RFC wist daardoor in de eerste helft een 0-3 voorsprong te maken. Toch hadden we nog een kans op de 1-3, maar deze kwam op de lat.

Na de rust leek het of er een ander Unitas’30 JO15-6 op het veld stond. Er werd veel  beter overgespeeld. Veel combinaties liepen goed en waren een genot voor het oog van menig supporter. Unitas'30 was deze helft duidelijk de bovenliggende partij. Maar scoren bleek toch nog vrij lastig. RFC zette man en macht in om dit te voorkomen. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in een penalty voor Unitas’30 die koel werd benut. Daarna ging Unitas’30 nog meer in zich zelf geloven. Maar wederom liepen we tegen de sterke verdediging op. Een paar minuten voor tijd bereikte de wedstrijd zijn
hoogte punt. Eerst een mooie aanval over rechts, met snel combinatie voetbal, daarna een strakke voorzet, die maar net werd gemist. Vlak daarna werd onze rechtbuiten nog een keer gelanceerd en hij wist bal magnifiek over de keeper van RFC in het doel te scoren. 2-3. Met nog een paar minuten te gaan nam de spanning in de wedstrijd toe. Maar het bleef bij deze stand.

Al met al kijken we erg trots terug op de tweede helft. Waarin iedereen liet zien dat dit team in staat is tot goed samenspel.