1 - 2

Scheidsrechter:   J.C.M. (Jack) v.d. Watering
Zaterdag was de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie,
Halsteren JO13-5 tegen Unitas JO13-6.
JO13-6 heeft 12 spelers op de lijst staan en voor deze wedstrijd waren er 2 afmeldingen.
Gelukkig konden er twee spelers van een ander Unitas JO13 team meedoen.
Zodat we toch een wissel hadden.

Het waaide best hard en de eerste helft hadden we de wind tegen.
In de eerste helft had Halsteren hiervan voordeel.
Halsteren kon veel op onze helft komen en was een paar keer dichtbij een doelpunt.
Ze kregen veel corners.
Maar onze verdediging hield veel aanvallen tegen.
Maar ook Unitas lukte het om aan te vallen en er was nog een grote kans op 0-1 na een 1 op 1 situatie.
Echter kon de Halsteren keeper deze kans onklaar maken.
Toch werd het 1-0 voor Halsteren.
Door een ongelukkig moment.
De bal werd tot 2 keer toe van de lijn gehaald maar belande toch nog in de voeten van een Halsteren speler en die kon scoren.

Daarna werd het heel snel 1-1.
Na 1 minuut schoot Unitas de bal tegen de lat maar de terugkomende bal werd knap in het doel gewerkt 1-1.
Na de 1-1 leek het 2-1 te worden maar de Halsteren speler schoot de bal alleen voor de keeper op de paal.
1-1 ruststand.

In de rust een paar kleine omzettingen in het team.
Na de pauze wisten we ook dat we de harde wind grotendeels mee hadden.
Dat werkte want we waren nu heel veel op de helft van Halsteren.

We kwamen steeds dichter bij een goede afloop.
Maar het bleef spannend.
Unitas was een paar keer erg dichtbij de 1-2.
Halsteren kwam nog maar zelden op de Unitas helft.
Maar omdat Halsteren toch nog een serie corners kreeg waren we er niet gerust op.

Het laatste kwartier brak aan en we zagen onze ingevallen spits steeds vaker vrij staan voor de 16.
Een keer werd er nog afgefloten voor buitenspel maar de keer daarna kon hij doorbreken en in een 1 op 1 situatie een knap doelpunt maken 1-2.