10-02-2019
5 - 0

Scheidsrechter:   B. (Bob) Frauenfelder
Was dit dan de sleutel voor het grote succes van Zondag Quattro vandaag? Niemand was op stap geweest de vorige avond. Wel moet gezegd worden dat bij zanger Bakkie de ontwenningsverschijnselen duidelijk zichtbaar waren en dat hij het moeilijk had op de zonnige, noch regenachtige zondagmiddag.

Iedereen was dan ook topfit. Of nouja, het kwam in ieder geval enigzins in de buurt. Zelfs Teun Staaltjens was op tijd, en heeft naar ieders verbijstering 60 minuten gemaakt. Wel hadden we voor de wedstrijd een grote aderlating tot ons gekregen, namelijk dat Senior, 't oudje' van de ploeg (Alstu Ramon) er vandaag niet bij kon zijn, omdat hij uitgedroogde croissantjes en ongeperste Jus 'd Orange moest gaan eten op een uitje in Twente. Een groot gemis, want normaal is hij met de geslepenheid die hij met zich meebrengt levensgevaarlijk voor de tegenstander. Hoe zouden coaches Robinho en Ton dit oppakken?

Inderdaad, dan zet je ook kersverse aanwinst Rick de Jong op de bank. Rick heeft zijn vorm even moeten vinden de eerste wedstrijden, maar nu is de fluitketel beginnen fluiten. Vandaag ook geen Frijters, die de appelmoes bij de Jumbo zaterdag was vergeten aan te vullen en dat nu nog even moest doen.

Quattro begon in een weloverwogen 4-4-2 formatie aan dit schouwspel tegen Jeka 13, wat op papier geen makkelijke pot was. Jeka stond namelijk 3e, en had een jonge ploeg. Nu hebben wij dat laatste ook, alleen waren die van Jeka er ook nog eens fit bij! Quattro stond met een wedstrijd meer 4e, dus dit was het zogeheten '6 punten duel' van speelronde weet ik veel.

Dan de wedstrijd. Na een aantal kansen en het betere veldspel kwamen de Rood-wit-blauwen toch niet op voorsprong. Credits naar keeper Woutje hiervoor. Na lang tegenhouden ontstond er een tactisch schouwspelletje en u raad nooit wat daaruit voortkwam. Inderdaad,1-0 voor Quattro! Na een goede voorzet van Rick de Jong hoefde Niels Halters er maar tegenaan te blazen, er zo tekende hij dus voor de 1-0. Goeie goal, en weer verder. Het was immers bijna rust. In blessuretijd pakte Rick de bal op op het middenveld. Yannick kaatste en Niels was weg. Alleen op de keeper af en stoicijns als ie is schoof ie de bal keurig langs de doelman van Jeka. Met 2-0 voor gingen we aan de thee.

Na de rust hadden wij verwacht dat er een sterker Jeka uit de kleedkamer kwam. Het tegendeel was waar. Zij zakten meer in, waardoor wij de nadruk meer op het aanvallende konden leggen. Al snel viel de 3-0. Na een geweldige, afgemeten voorzet van Bakkie, stond Rick de Jong helemaal vrij voor de goal en hij scoorde. Een erg mooie goal van het soepel spelende Quattro. Er werd rustig gevoetbald, het was nog een minuut of 20. Niels maakte nog 4-0 na een lange sprint. En tot overmaat van ramp werd het ook nog 5-0. Timo zette nog maar eens druk op zijn tegenstander, die het spoor dankzij Bakkie volledig bijster was. De bal belandde voor de voeten van ondergetekende. Die kapte zijn man uit en schoot hem van net buiten de 16 beheerst in de hoek, waarmee direct voor de eindstand getekend werd.

Naar verluidt hebben Mitch Buiks en Niels zich nog even laten gelden bij het Klunen in de stad, en verder werd er bij Unitas'30 in de kantine nog een kleine vloeibare versnapering genuttigd. Wij vragen jullie bij deze om onze interviews te blijven kijken, liken, delen, etc !

Volgende week gaan we de nummer 9 van de competitie een zware zondag bezorgen. De volle focus is dus gericht op DIA 5!