Unitas’30 JO15-6 begint nieuwe competitie goed in interne derby tegen JO15-4

Unitas'30 JO15-6
09-02-2019
1 - 3

Scheidsrechter:   T. (Thomas) Klaassen

Zaterdag 9 Februari speelde Unitas’30 JO15-6 de eerste competitie wedstrijd van het voorjaarseizoen “uit” tegen Unitas’30 JO15-4. Eerder hadden we al eens in een vriendschappelijk duel gelijk gespeeld.

Dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Het zestiental van JO15-6 was dan ook voltallig en zeer gemotiveerd aanwezig.

We begonnen de wedstrijd met Finn in de goal, Boaz, Jamie, Rodin en  Indy in de verdediging, Emre, Thijs en Gijs bezetten het middenveld en Niels, Levi en Luuk de voorhoede. Stijn, Sam, Jef, Gido en Lars zouden later sterk invallen.

Het was een winderige dag, dus daar moest rekening mee worden gehouden. We begonnen de wedstrijd met de wind in de rug. Normaal gesproken is dat een voordeel, maar het waaide zo hard dat diepte passes meestal te diep waren en over de achterlijn of bij de keeper van de tegenstander belandden.

De wedstrijd ging gelijk op, het koste beide teams zichtbaar moeite om kansen te creëren.  De gevaarlijkste momenten belanden op de paal. Totdat rond de 25e minuut Boaz de rebound van een hoekschop er keihard in schoot. 0-1! Het bleef zo tot de rust.

In de rust werd iedereen er op alert gemaakt ivm de tegenwind de bal laag te houden en beter over te spelen.  Ook moesten we voorkomen dat de tegenstander op goal zou schieten.

Direct na de rust was het JO15-4 dat de lichte overhand had. Ze kwamen tot diep in de 16 meter, maar wisten daar niet van te profiteren. Totdat een speler de kans kreeg van zo’n 20 meter te schieten. Finn kon hem nog wegstompen, maar uit de rebound maakte JO15-4 de op dat moment verdiende 1-1-.

Gelukkig begon JO15-6 zich daarna te herpakken en het combinatiespel met lage ballen beter uit te voeren. Uit een scrimmage voor de goal, kreeg Levi bal en hij maakte fraai de 1-2. Unitas’30  JO15-6 ging daarna door. Bleef goed aandringen, en iedere aanval van JO15-4 werd met goede inzet gepareerd.  De mooiste goal van de wedstrijd kwam voort uit een mooie combinatie door het midden, daarna volgde een pass over rechts naar Stijn, die de bal op maat voorgaf aan Thijs, die daarna de wedstrijd besliste 1-3.

Vandaag heeft iedereen enorm zijn best gedaan en laten zien dat ze in staat zijn goed te combineren. Dit tezamen zorgde er voor de uit eindelijk verdiende overwinning.