Unitas’30 JO15-6 verliest nipt van Kruisland JO15-1

Kruisland JO15-1
Unitas'30 JO15-6
02-02-2019
4-3

Zaterdag 2 februari speelde Unitas’30 JO15-6 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kruisland JO15-1. Kruisland is een lage middenmoter in de 4e klasse. Unitas’30 een hoge middenmoter in de 5e klasse.

Het was koud langs de lijn, maar op het veld hadden de spelers daar geen last van, want er moest hard gewerkt worden.
De wedstrijd ging gelijk op. Het was Kruisland dat in de 6e minuut een verdedigingsfout genadeloos afstrafte en de 1-0 maakte. Maar onze toppers raakten niet in paniek, want ze hadden het scenario van Feyenoord-Ajax nog vers in hun geheugen.
Dus er werd dapper doorgestreden. In de 20e minuut werd de verdiende gelijkmaker gescoord. En iets later kwam Unitas met een fraaie aanval over rechts op voorsprong: 1-2. Weer iets later had Unitas nog een grote kans op 1-3, maar het schot eindigde op de lat. Zo gingen we tevreden met 1-2 de rust in.

Na de rust begon Kruisland het onze verdediging iets lastiger te maken en werd na een minuut of vijf 2-2- en in de 11e minuut zelfs 3-2. Na de laatste wissels kwam de wedstrijd weer meer in balans, en scoorde Unitas’30 de 3-3. Dit was een mooie en verdiende eindstand geweest, ware het niet dat een communicatie foutje achterin er voor zorgde dat Kruisland toch nog de 4-3 konden scoren. Helaas lukte het ons niet meer in de resterende minuten de gelijkmaker te maken, al werd daar wel goed voor gestreden.

Terugkijkend was het een leuke vriendschappelijke wedstrijd en het was een goede warming up voor de start van de voorjaarscompetitie die volgende week gaat beginnen.