Quattro wint met 5-2 van Hoeven 5

Unitas'30 Zondag 4
Hoeven 5
20-01-2019
5-2

Scheidsrechter:   Bob Frauenfelder (S)
Uitgerekend op de 52e verjaardag van Corné de Weert (Trainer/coach van onze JO17-2) stond de eerste match van kalenderjaar 2019 gepland. En wel tegen diezelfde Corné de Weert, die met zijn VV Hoeven 5 aantrad tegen ons eigen Quattro. Een unieke wedstrijd, aangezien dit niet alleen een wedstrijd was. Het was een gevecht. Een gevecht tussen vader en zoon de Weert. Van horen zeggen hebben wij vernomen dat deze krachtmeting al weken werd besproken aan de door moeders de Weert gedekte eettafel. Dit zou nog een staartje krijgen..

Afijn, eenieder had de kicksen weer uit de schuur tevoorschijn getoverd, de broekjes uit de kast gehaald en het positieve gevoel van de avond voorafgaand meegenomen. Dat beloofde een lekker wedstrijdje. Zelfs de weergoden hadden hun zinnen gezet op Unitas'30 4 - VV Hoeven 5, want met een koude, maar zonnige zondagochtend, was er ook voor de achterban van Quattro geen reden tot klagen.

Dan de wedstrijd. Unitas'30 startte na een gesdisciplineerde warming-up, wat immers nodig was vandaag, met een sterke opstelling. Hiervan schrok Corné, Hoeven-spits, tevens trainer bij Unitas'30, toch wel een beetje. Tóch moest Quattro aan de bak, want ondanks dat de geel-zwarten het betere spel produceerden, kwamen de blauw-witten op 0-1. Bal in de kluts, een handig hakje van Corné, schot van afstand dat van richting veranderd werd, waardoor keeper Wouter aan de grond genageld stond.
Aan de thee. Quattro kwam na verschillende donderspeeches van o.a. de Leurse nar Youri de Graaf anders uit de kleedkamer. Al snel werd het, ware het met een beetje fortuin 1-1. De goal werd geclaimed door 'Vennie' de Weert, maar na het meermaals bekijken van de beelden werd toch duidelijk dat het hier om een gevalletje own-goal ging.

Na die 1-1 kwam de Leurse diesel pas echt op gang. Na een vlot lopende combinatie tussen Nick van Mechelen en debutant Rick de Jong werd het 2-1. Een ongekende frommelgoal via de tanden van De Jong zorgde voor Leurse vreugde.

Na de 2-1 werd het binnen korte tijd 3-1. Een mooie dribbel vanaf de middellijn waar een man of 4 werd gepasseerd, de kaats werd aangegaan met Halters, schoof ondergetekende (Rick) de bal netjes langs de keeper. 3-1 en de wedstrijd zat in het slot. Alhoewel...Na een kleine miscommunicatie wilde een Quattrotist de bal terugkoppen op keeper Woutje, maar dat had de snelle spits van Hoeven door en die profiteerde van dit schoonheidsfoutje. 3-2 en het was weer spannend. Hoeven gaf hierna ietsje meer druk, maar wederom tevergeefs. Na een goede actie van Senior Ramon de Caluwé, die op snelheid 2 man van Hoeven verschalkte, legde hij de bal beheerst terug op : Mitch Buiks. U leest het correct, Mitch Buiks. Met een nonchalante beweging had hij hem in een keer goed liggen voor zijn gevreesde linker, en het was raak. 4-2.

In de 85e minuut van dit sportieve potje, werden de supporters van Zondag Quattro nog een laatste keer getrakteerd op een feestmaal. Dit maal via Timo, alias Bakkie. Na een lange rush zette hij Rick de Jong aan het werk met een aangemeten voorzet. U begrijpt, zo'n kansje hoef je onze nieuwe aanwinst niet te geven. 5-2. Was deze uitslag nu toeval, of had hogere hand beslist dat het zo moest zijn ? We zullen het nooit weten..

Dan als afsluiter nog een kleine huishoudelijke mededeling. Timo Lauwerijssen gaat in het weekend ook door het leven als 'Zanger Bakkie'. Hij treed regelmatig op in de grootste uitgaansgelegenheden in onze regio. Nu heeft hij zijn eerste singel opgenomen. De titel luidt: 'K heb bier, 'K heb wijn. Een goed nummer, binnenkort op Spotify !

Mannen van Hoeven: Bedankt voor de sportieve wedstrijd, en tot een volgend onderonsje!

Deel, Like, en Comment !

S.C. Unitas'30 Zondag 4
 

Verslagen

Terug naar boven