Rust, Routine & Balans bij Quattro : 4-1 !

Unitas'30 Zondag 4
RCD 6
09-12-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   B. (Bob) Frauenfelder
Goedemiddag trouwe volgers en loyale achterban,
Ten eerste onze welgemeende, dikaangedrukte excuses voor het late verslag. Door de drukke voorbereidingen i.v.m. de feestdagen, denk hierbij aan het optuigen van de kerstboom, heeft u lang moeten wachten op het verslag. Het zal ons niet meer gebeuren.
De wedstrijd verliep zoals het weer van de dag. Bagger slecht, maar af en toe een vleugje zon. Met in de basis de tot voor kort nog altijd doelpuntloze Rik Frijters en sluitpost Bakkie die zich opofferde voor de zwaar gehavende Woutje van Dongen, moest dit toch wel wederom een succesverhaal worden. En of het dat werd..
Unitas'30 Quattro kwam al snel op een 1-0 voorsprong, die tot stand kwam door een ijskoude schuiver die gelegenheidsmiddenvelder Youri de Graaf voor zijn rekening nam. Het werd een soort Barca-spelletje en RCD wist niet waar ze het zoeken moest. En u raadt het al, de 2-0 kon niet uitblijven. Balletje in de kluts, afvallende bal, Nick van Mechelen: Deze 3 ingrediënten leidden vanzelfsprekend tot de 2-0. Met een droge knal van 'n metertje of 30 wist 'De Mechel' doel te treffen. Lang hielden de Dordtenaren het op 2-0 in deze 6 punten pot, en ze wisten zowaar de aansluitingstreffer te maken : 2-1.
Echter geraakten de Leurenaren hier niet bepaald warm of koud van. Spits Ramon de Caluwé, die ook wel eens senior genoemd word, in de reacties zou ik graag weten waarom eigenlijk, betrad het veld. Dit bracht rust, routine en balans in de ploeg van de oefenmeesters van 't vierde.
Dankzij de rust die Ramon wist te brengen, kwam Quattro via nogmaals 'Mechel' met een droge poeier op 3-1 en was de wedstrijd in het Geel-Zwarte slot gevallen. En dan, het moment waar iedereen op had gewacht brak aan!
Frijters, Frijters, Rikkie Frijters deed zelfs nog een duid in het zakje. Tegenover media had hij al verklaard dat het droogstaan, en dan in de voetballende zin van het woord, aan hem knaagde. Hij wist doel te treffen, en zo werd hij van de titel 'Droogstaander' ontketend. Droogstaan in voetballende zin, zoals u begrijpt.. 4-1 voor Unitas'30, dat nu de komende tijd toepasselijk 4e staat !
In de winterstop zitten wij niet stil en zullen we met ludieke acties komen om u het vertier met de feestdagen te bezorgen. Tot snel !
Groetjes, Zondag Quattro
 
 

Verslagen

Terug naar boven