Spannende wedstrijd tussen Unitas'30 JO8-1 en v.v. Bavel eindigt in gelijkspel

Bavel JO8-1
08-12-2018
5-5

Scheidsrechter:   Pim van Polanen (S)
Zaterdag 8 december vond de laatste wedstrijd voor winterstop plaats voor de jongens van JO8-1. Ze speelden thuis tegen v.v. Bavel. Na een nacht met alleen maar regen hadden de jongens geluk en hebben ze, op een paar druppels na, de hele wedstrijd in droog weer kunnen spelen.

Na een inspirerend woordje in de kleedkamer van trainer Rini begonnen de jongens goed gemotiveerd aan de wedstrijd. Ze speelden gelijk vanaf de eerste minuut fel en wisten de weg naar voren goed te vinden. Dit gaf gelijk een paar goede kansen maar helaas belandde het goede schot van Jenshenk op de lat. Gelukkig wist hij enkele minuten later onze spits Jesper goed te vinden die vervolgens de 1-0 scoorde.
Dit spel zette zich tot de eerste rust goed voort en Jesper scoort ook de 2-0. Het had ook al 4-0 kunnen zijn maar helaas belandden er een aantal schoten op de lat en de paal.
Na de eerste rust gaven de jongens van Unitas wat meer ruimte aan v.v. Bavel. Benjamin wist door goed verdedigingswerk te voorkomen dat ze door konden breken. Een paar minuten later kwam Bavel nog een keer dichtbij maar dit schot ging net over doordat Jason voorkwam dat ze goed voor de goal konden komen. Gelijk werd de aanval weer ingezet; een schot van de hard werkende Senn belandde in de rebound helaas weer op de lat maar gelukkig wist Jesper er vervolgens van afstand 3-0 van te maken.
rnBavel bleef jagen en dit resulteerde in een goal door een hoge bal. Yessin sprong heel goed omhoog maar de bal ging net boven z’n vingertoppen het doel in; 3-1. In de laatste fase voor de rust ging het team van Unitas wat slordiger voetballen waar Bavel juist beter in de wedstrijd kwam. Een schot op de paal werd alsnog ingeschoten en het werd 3-2. Brian wist door een goede verdedigende actie te voorkomen dat het 3-3 werd.
Na de rust bleef Bavel sterk en de verdediging van Unitas moest flink aan de bak. Benjamin stond weer goed te verdedigen en ook Yessin had een paar mooie reddingen.
De aanvallers deden goed hun best doen om te scoren maar met name de lat bleef een hindernis. Misschien iets teveel latje trap geoefend in de training? ;-) Op een gegeven moment merkten de jongens dat zomaar schieten niks oplevert en pakten ze gelukkig het samenspel, waarmee ze zo goed begonnen, weer op. Arjan blijft jagen richting het doel met een conditie die nooit op lijkt te raken. Het samenspel resulteerde gelijk weer in een doelpunt van Jesper na de mooie assist van Brian.
Helaas laat Bavel het gat niet groter worden en scoren ze gelijk vanuit een vrije trap. Jesper maakt met een hard schot 5-3 maar ook nu weer een snel tegendoelpunt; 5-4. Beiden doelpunten van Bavel kwam echter uit een stil moment; een vrije trap en een corner maar ja, ook deze doelpunten tellen!
rnIn de laatste fase van de wedstrijd proberen beiden teams er nog het beste uit te halen. Bavel trekt aan het langste eind en weet nog één doelpunt te scoren vlak voor het eindsignaal waardoor de eindstand 5-5 is.
Het was een leuke wedstrijd die de jongens van Unitas zeker hadden kunnen winnen als ze de hele wedstrijd goed hadden samengespeeld. De fases waarin ze dit goed deden leidden namelijk gelijk tot mooie kansen en doelpunten. Maar al met al een leuke, sportieve wedstrijd waarin ze weer veel geleerd hebben. We gaan met een goed gevoel de winterstop in. Bij deze bedanken we trainer Rini en leider Jurgen voor hun inzet van de eerste competitiehelft. Tot volgend jaar!