Unitas'30 JO.17-1 bindt ook Dongen JO.17-1 aan de zegekar!

Dongen JO17-1
Unitas'30 JO17-1
01-12-2018
0 - 6

Scheidsrechter:   P.H.G.T. (Peter) Ophey
Vandaag stond de 10e competitiewedstrijd op het programma. Het gat tussen de trotse koploper Unitas'30 en de nummer 3 op de ranglijst Dongen bedroeg voorafgaand 8 punten. Saillant detail was echter wel dat beide ploegen nog geen enkele wedstrijd hadden verloren. Een schone taak voor de mannen van TC WVL om dit ook zo te houden.

Vanwege de invallende duisternis en het ontbreken van verlichting op het hoofdveld van Sportpark de Biezen werd er een kwartier eerder afgetrapt.
Aan de aftrap stonden:
Ralph
Sam, Delano (c), Alper, Gijs
Nadiem, Remco, Bas
Mike, Jerom en Jarno

De eerste 20 minuten speelden zich vooral af op het middenveld, zonder echt grote kansen voor beide ploegen. In de 22e minuut kreeg Unitas een corner die werd genomen door Nadiem. De bal leek in eerste instantie weggewerkt te worden door Dongen maar kwam alsnog voor de voeten van Jarno, die op vijandelijk doel kon schieten. De bal rol op gepaste snelheid in een overvol 16 metergebeid richting de verre hoek. De keeper zag de bal erg laat aankomen en had geen reactie op Jarno's inzet, 0-1!

Niet veel later werd de marge verdubbeld. Dongen probeerde een aanval op te zetten welke op het middenveld werd onderschept. Jerom speelde zich goed vrij en kon Jarno op het vijandelijk doel afsturen. Zoals wel vaker dit seizoen bleef 007 koelbloedig, 0-2!

Dongen bleef ondanks de achterstand knokken voor een goed resultaat. Dit leidde tot een grote kans voor de thuisploeg. Hieraan ging overigens wel een overtreding op Nadiem aan vooraf, maar de scheidsrechter van dienst (Ophey) liet doorspelen. De aanvaller van Dongen ging via de linkerkant op Ralph af, maar hij verkleinde goed zijn doel en bleef lang staan waardoor de bal in het zijnet belandde.

Een aantal minuten later kreeg Unitas een vrije trap. De bal werd voorgegeven en Alper dacht de 0-3 binnen te koppen. Het was echter Delano die de bal nog raakte waardoor de bal voor de 3e keer deze middag in het vijandelijke doel van Dongen belandde. Vorige week had onze captain er ook al 3 gemaakt, waardoor we kunnen stellen dat Delano in de 2e periode met scherp schiet en dus een 'neusje voor de goal' heeft.

Net voor de rust was er nog een inzet van Dongen die van de lijn af werd gehaald. In de tegenstoot was het Mike op aangeven van Remco die alleen op de keeper afging. Hij passeerde de keeper maar kwam niet helemaal lekker uit waardoor een meegesnelde verdediger Mikes inzet tot corner kon verwerken. Hieruit werd niet meer gescoord.

In de tweede helft ging Dongen va-banque spelen door gelijk hun nummer 3 door te schuiven. De gekozen tactiek kon na 1 minuut en 40 seconde direct naar de prullenbank worden verwezen toen Jerom aan de rechterflank er vandoor ging, de bal vooraf en Bas kon inschieten. De bal werd in eerste instantie nog gepakt door de keeper maar op de tegenstoot van Jarno had hij geen antwoord, 0-4!

Dongen bleef aandringen maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Unitas bleef in de omschakeling levensgevaarlijk. Jerom had een heerlijke middag en was de aangever van de 0-5 op Mike. Bij de laatste goal van de middag was het net andersom. Mike gaf met buitenkantje rechts voor op Jerom, 0-6!

In de tussentijd vielen eerst Mees, daarna Daan en als laatste Imran nog in. De laatstgenoemde kon nog één keer aanleggen (op aangeven van Ralph!) maar zijn schot ging rakelings over. Hierdoor bleef de stand op 0-6, waardoor Unitas JO-17.1 de ongeslagen status in de competitie vasthield.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van 2018 thuis tegen TSC op het programma. Unitas is al 'Herbstmeister' maar ook deze laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft wil Unitas winnen om nog verder uit te lopen op de concurrentie, aangezien ook de topper WSC-Dongen op het programma staat.

Tot volgende week, 14:15u op Sportpark de Lage Banken!

p.s. nog een belangrijk bericht voor onze sponsor.
De rijsttafel bij Annie is reeds gereserveerd!
 
 

Verslagen

Terug naar boven