Unitas’30 JO11-5 laat zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

DIA JO11-2
24-11-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   M. (Mikel) Snijders… (+1)
Zaterdag 24 November komen de jongens van JO11-5 het veld op gelopen. We zijn vandaag compleet, ondanks wat blessures en griepverschijnselen gedurende de afgelopen week. Tegenstander van vandaag was DIA JO11-1 uit Teteringen, de huidige nummer 2 in de competitie. Bij winst zou Unitas’30 de 2e plaats overnemen en dus stond iedereen op scherp.
In het eerste kwart was het nog wat aftasten, al had DIA de overhand. De tegenstander was wederom erg fysiek ingesteld en Unitas’30 moest zich wederom weer even aanpassen. Ondanks wat goede kansen van DIA, voorkwam het goede keeperswerk van Luca een achterstand. In het 2e kwart was het een andere wedstrijd. Unitas’30 gaf DIA te veel ruimte op het middenveld en meerdere kansen kwamen. Al snel volgde de 0-1 en 4 minuten later de 0-2. Een achterstand die Unitas’30 meerdere malen gezien heeft dit seizoen en nu wederom moesten ze een ‘tandje bij’ zetten. Het was een goede pass van Ilija die uiteindelijk Luuk bereikte. Komend van rechts werd hij tot 2 keer toe tegengehouden, zonder de bal proberen te raken. De 2e keer werd bestraft met een penalty, die Luuk onberispelijk hard inschoot. De aansluiter was gemaakt!
In 3e en 4e kwart werd de wedstrijd echt fysiek. Vele malen werden onze jongens die met goed voetbal weerstand boden aan de tegenstander, tegengehouden. Het fysieke krachtsverschil was immens, maar de mentale weerbaarheid was wederom groot. Het publiek zweepte de jongens op en het veldoverwicht verschoof richting Unitas’30. Het was in de 3e kwart toen Unitas’30 op gelijke hoogte kwam. Diego veroverde de bal en paste de bal naar Luuk. Een goede individuele actie van Luuk werd opgevolgd door een voorzet op maat. Sem kopte de bal bij de 2e paal binnen. Pim speelde een zeer sterke wedstrijd achterin en met de hulp van Tijs L. en Tijs B. stond er een solide verdediging. Thom kwam meerdere keren door op rechts, maar vergat zijn verdedigende taak ook niet. Koen keepte zoals altijd weer ijzersterk, maar kon niet voorkomen dat Unitas’30 weer op achterstand kwam. Een gemiste penalty van Unitas’30, ballen op de lat en de paal volgde elkaar in snel tempo op. Uiteindelijk was het Ilija die de 3-3 in de blessuretijd veiligstelde met een schot van afstand. Het gelijkspel werd als een overwinning gevierd! Volgende week wacht de koploper VVR uit Rijsbergen.