Unitas’30 JO15-6 kan gedaantewisseling van DSE JO15-2 net niet te baas

Unitas'30 JO15-6
24-11-2018
4 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Zaterdag 24 November stond Unitas’30 om 12:00 klaar voor de uitwedstrijd tegen DSE JO15-2. Vandaag was iedereen aanwezig, maar er waren er een paar niet helemaal fit. Hun aanwezigheid sierde wel de motivatie en teamspirit.

In september hadden we al van DSE gewonnen voor de Beker en DSE staat onderin de competitie. Maar dat zou vandaag niets zeggen, want vandaag zouden er een paar andere spelers bij DSE meedoen. Iedereen was dus gewaarschuwd. Maar toch bleek niet bij iedereen te zijn geland.

Al na 2 minuten was de spits van DSE JO15-1 onze verdediging te snel af en scoorde de 1-0. Niet veel later maakte hij ook de 2-0 en gaf de assist op de 3-0. Daarna kwam er meer rust in het spel van Unitas’30 JO15-6 en begon de wedstrijd in evenwicht te komen. Al hadden we nog moeite met het creëren van echte kansen. Maar nog voor de rust wisten we uit een vrije trap de 3-1 in te tikken.

Na de rust kwam er een ander Unitas’30 JO15-6 op het veld. Er was meer veld overwicht en het was wachten op het moment dat we 3-2 zouden maken. Maar helaas kwam DSE een verdegingsfoutje nog verder op voorsprong 4-1.

Menig team zou met deze stand de kopjes laten zakken, maar dat deden onze toppers gelukkig niet. Sterker nog het beste van de wedstrijd ging nog komen. Af en toe zagen we hele fraaie combinaties. Waardoor we nog meer bij DSE aandrongen. Toch hadden we weer een vrije trap nodig om de 4-2 te maken. Nog iets later wisten we de aansluiter de maken door een combinatie over rechts, met een intikkertje voor de spits die helemaal vrijstond. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was de strijd weer helemaal open. Unitas’30 bleef de combinatie op zoeken, maar het lukte net niet. Dat kan wel eens gebeuren. Het allerbelangrijkste was dat de intentie en inzet bij alle akties goed was.

Helaas verloren we deze spannende derby wedstrijd dus met 4-3. Maar we konden licht balend toch het veld met opgeheven hoofd verlaten, omdat we een hele goede tweede helft hadden gespeeld .