Unitas JO13-6 onderuit tegen JEKA JO13-13

JEKA JO13-13
17-11-2018
0 - 4

Scheidsrechter:   J. (John) Frauenfelder
Zaterdag was de wedstrijd tussen Unitas JO13-6 en JEKA JO13-13. Naar deze wedstrijd hadden we echt toegeleefd. JEKA was namelijk de nummer laatst op de ranglijst en onze toppers speelden de laatste wedstrijden best aardig. Dus een overwinning leek mogelijk.

Op de trainingen werd er de laatste weken ook hard getraind op overspelen en positie. We begonnen lekker vroeg aan de warming-up (08:00 uur) op het licht bevroren hoofdveld. Toen begon de wedstrijd. Al snel bleek dat sommige spelers gingen zwerven. Balverliefd is daar de benaming voor. Op zich is dat natuurlijk goed als je altijd de bal wil hebben. Maar doordat we steeds naar het gebied gingen waar de bal was werd er niet aan de eigen positie gedacht.

Hierdoor ging bijvoorbeeld onze spits de bal veroveren rechts op het middenveld en stond er niemand in de aanval om naar toe te passen. We kregen dat er niet uit en het was niet bij een speler maar bij meerdere.

Toch hadden we een aantal schoten op het JEKA doel. Helaas gingen er geen ballen in, ook omdat de JEKA keeper vandaag erg goed keepte en geen enkele fout maakte.

Na een kwartier brak JEKA plots door en ronde ze koeltjes af 0-1. Dit was als een schok voor Unitas. Iedereen vroeg zich af hoe dit kon gebeuren tegen de nummer laatst.

In de rust moest er dan ook het een en ander veranderen. De posities werden besproken en de taken. Ook werd er wat geschoven met posities. Het stond in de rust maar 0-1 dus het kon nog.

In het begin van de 2e helft ging het aardig goed. We kwamen voor het JEKA doel en er waren combinaties. Toch lukte het net niet om gelijk te maken. Na 10 minuten in de 2e helft kon een JEKA speler op onze goal schieten. Het schot kon helaas niet gekeerd worden door onze als bevroren staande keeper. 0-2. Dit kwam echt door de kou en doordat hij al 10 minuten niets had hoeven / kunnen doen. De JEKA speler kon vrij schieten en dat had voorkomen moeten worden , helaas.

Op dat moment brak er iets bij de spelers van ons Unitas. Wat we hadden geleerd op de trainingen van de laatste weken en wat er af was gesproken leek vergeten. We verloren ook steeds weer de bal doordat we te lang doorgingen. JEKA brak nog 2x dwars door het midden door en de wedstrijd eindigde in een 0-4.

We zullen deze wedstrijd dan ook maar snel vergeten en hopen toch nog een keer te kunnen stunten.