Unitas’30 JO15-6 komt langzaam maar zeker op gang tegen JEKA JO15-11

Unitas'30 JO15-6
10-11-2018
0 - 6

Scheidsrechter:   W.C.F. (Wouter) Boukens
Zaterdag 10 November stond Unitas’30 JO15-6 11:40 klaar voor de uitwedstrijd tegen JEKA JO15-11. JEKA staat onderaan in de competitie en bestaat uit voornamelijk eerste jaars JO15 spelers. Dus het beloofde voor ons een wedstrijd te worden, die we zouden kunnen winnen. Iedereen had er weer zin in en wederom waren de supporters in grote getale meegekomen, wat de parkeerplaats bij JEKA nog voller maakte. Maar dat mag de pret niet drukken.

We begonnen met Finn in de goal, Sam, Jamie, Gido en Jef achterin, Rodin, Stijn, en Gijs op het middenveld, en voorin Niels, Levi en Luuk. Boaz en Cas zouden later sterk invallen.

Tegen de verwachting in ging het de eerste 15 minuten van de wedstrijd erg gelijk op. Sterker nog JEKA had de betere kansen. Unitas’30 had zichtbaar moeite om in het spel te komen.

In de 17e minuut, volgde er echter een aanval uit het boekje. Levi werd op rechts gelanceerd. Hij gaf een mooie assist voor de goal die Rodin fraai afmaakte: 0-1. Daarna kwamen we beter in het spel en wist JEKA niet echt gevaarlijk meer te worden. Maar toch slaagden we er in de 1e helft niet meer in de voorsprong te vergroten.

In de rust werden de toppers aangemoedigd vast de houden aan de laatste 15 minuten en de bal laag te houden en de passing naar elkaar beter te verzorgen.

In het begin van tweede helft ging het samenspel inderdaad een stuk beter. Maar JEKA stond nog steeds zo goed georganiseerd dat het samenspel van Unitas'30 zich niet uitbetaalde in de tweede goal. Gelukkig konden we vlak achter elkaar twee keer uit een corner scoren (Rodin en Gido): 0-3 Daarna was JEKA gebroken en ging alles gemakkelijker. Na een splijt pass van Gijs wist Levi de 0-4 te maken. Cas wist na een mooie pass van Gido zijn verdiende goaltje mee te pikken (0-5). En Rodin maakte uit de dag compleet door zijn 3e goal van de dag te maken 0-6. Een mooie einduitslag.

Al met al hebben we vandaag weer vooruitgang gezien, maar moeten we wel leren van het matige spel in het eerste kwartier. Ook complimenten aan JEKA die het ons vooral in de eerste helft behoorlijk moeilijk wisten te maken.