Unitas’30 JO15-6 morele winnaar tegen Moerse Boys JO15-2

Moerse Boys JO15-2
03-11-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   S. (Sander) Witteveen
Zaterdag 2 November stond Unitas’30 JO15-6 om 12:00 klaar voor de thuiswedstrijd tegen Moerse Boys JO15-2. Vandaag was Finn afwezig, maar groot pluspunt was de rentree van Lars in ons team.
Vorige wedstrijden tegen Moerse Boys waren altijd gelijkwaardig en sportief. Dus iedereen has er vandaag enorm veel zin in.

We begonnen met Levi in de goal, Sam, Rodin, Gido en Indy achterin, Thijs, Stijn, en Gijs op het middenveld, en voorin Niels, Luuk en Jef. Jamie, Emre, Boaz en Lars, stonden aan de zijlijn te popelen om in te vallen. Vanaf de aftrap was het Unitas’30 dat de bovenliggende partij was en de meeste kansen creerde.

Maar zolang er niet gescoord wordt blijft het spannend. In de 25e minuut wisten we de verdiende 1-0 te maken. Maar een counter van de tegenstander in de laatste minuut van de 1e helft, resulteerde in een vrije trap op gevaarlijke afstand, die er erg mooi werd ingeschoten. Resultaat was dat we enigszins teleurgesteld met 1-1- de rust in gingen.

In de rust werden de toppers aangespoort vooral positief te blijven en zo door te voetballen. Dan zouden de kansen vanzelf wel een keer tot een doelpunt lijden. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Maar ook Moerse Boys kwam sterker uit de kleedkamer. Wat de wedstrijd overigens alleen maar interessanter maakte.

Beide partijen kregen een kans waarbij doellijn technologie niet zo hebben misstaan. Maar aangezien beide kansen geen doelpunt waren maakt het, behalve wat hartkloppingen, uiteindelijk niets uit. Met nog 10 minuten te gaan kreeg Unitas’30 een penalty ivm een handsbal in de 16 meter. Deze werd koel ingeschoten: 2-1. Niet lang daarna wisten we via aandringen weer gevaarlijk voor de goal te komen en de 3-1 te maken. Iets later klonk het eindsignaal.

Over de hele wedstrijd bekeken was Unitas’30 de betere ploeg, hebben we goed gestreden en dus verdiend gewonnen.